Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
Γ. Μπαλάφας: H συνεργασία με τους ΑΝΕΛ θα πάει ως το τέλος (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ. Μπαλάφας: H συνεργασία με τους ΑΝΕΛ θα πάει ως το τέλος (Video)

Για τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ τόνισε ότι θα πάει μέχρι τέλους σημειώνοντας παράλληλα ότι σε πέντε μήνες η χώρα μας βαδίζει στην έξοδο από τα μνημόνια και με βάση αυτό το πλαίσιο θα πρέπει να βλέπουμε και τα πολιτικά ζητήματα. Η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ θα πάει ως τις εκλογές υποστήριξε ο κ. Μπαλάφας ανεξάρτητα από τις διαφορές που υπάρχουν στο θέμα της ονομασίας της γειτονικής χώρας. Όπως εκτίμησε «αν φτάσουμε σε μία συμφωνία στο πλαίσιο των δικών μας προτάσεων τότε θα υπάρξει κοινοβουλευτική πλειοψηφία να στηριχθεί».

"Απρόβλεπτο" το μεταναστευτικό

Ειδικότερα αναφερόμενος στο μεταναστευτικό εξήγησε ότι είναι ένα πρόβλημα με το οποίο είμαστε αναγκασμένοι να συνυπάρχουμε όσο υπάρχουν πόλεμοι και κλιματικές αλλαγές. Ειδικά για την περιοχή μας που οι πόλεμοι είναι η αιτία, όσο αυτοί συνεχίζουν να υπάρχουν  θα έχουμε μεταναστευτικό και προσφυγικό πρόβλημα. Επιπλέον το χαρακτήρισε απρόβλεπτο πρόβλημα καθώς οι ροές αυξομειώνονται.

Ο κ. Μπαλάφας παραδέχθηκε ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να μπει στον πειρασμό ο κ. Ερντογάν να χρησιμοποιήσει έντονα τις ροές από τα τουρκικά παράλια στα νησιά, ωστόσο πρέπει να συνυπολογίζουμε ότι η Τουρκία κρατάει 3,5 εκ. πρόσφυγες στα εδάφη της. Τέλος εξήγησε για άλλη μια φορά τους λόγους που δεν μπορεί να υπάρξει πλήρης αποσυμφόρηση των νησιών. «Αν ξαφνικά αδειάσουν τα νησιά θα ξαναγεμίσουν με πρόσφυγες και μετανάστες από τα ανατολικά παράλια» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL