Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
13.6°C18.5°C
1 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.6°C16.7°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
2 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.9°C14.6°C
0 BF 87%
Ν. Βούτσης: Κάποιοι έχουν ξεφύγει με τα ακροδεξιά (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ν. Βούτσης: Κάποιοι έχουν ξεφύγει με τα ακροδεξιά (Video)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΠΟΥΛΑΚΙΔΑΣ

Πολιτικό μήνυμα εναντίον του ακροδεξιού λόγου εξέπεμψαν χθες τα δημοκρατικά κόμματα της Βουλής αποφασίζοντας ομόφωνα την περικοπή του 25% της μηνιαίας βουλευτικής αποζημίωσης για τους χρυσαυγίτες Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη και Παναγιώτη Ηλιόπουλο. "Κάποιοι έχουν ξεφύγει και δεν είμαστε ούτε ουδέτεροι ούτε γραφειοκράτες που περνάμε από 'δω για να τελειώνουμε την τρέχουσα νομοθετική εργασία και τα τρέχοντα προβλήματα και να κάνουμε πως δεν ακούμε ή πως δεν ξέρουμε τι συμβαίνει γύρω - γύρω. Αυτά είναι διχαστικά κηρύγματα" τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Μάλιστα επεσήμανε ότι "κάποιοι έχουν ξεφύγει":

- Στην Ελλάδα, καθώς μοιράστηκαν στους βουλευτές "κείμενα από εκπροσώπους παμμακεδονικών οργανώσεων της οικουμένης", τα οποία "μας εγκαλούν για εσχάτη προδοσία. Λένε μέσα ότι η ποινή είναι ο θάνατος ή τα ισόβια εάν αποτολμήσει κανείς να ψηφίσει την πρόταση του υπουργείου Εξωτερικών ή της ελληνικής κυβέρνησης, εάν και όποτε έρθει και ωριμάσουν οι συνθήκες να έρθει η πρόταση για σύνθετη ονομασία στην ελληνική Βουλή".

https://www.youtube.com/embed/CPAWXqxp19A?rel=0

- Στην Ευρώπη, όπου αναπτύσσονται αναθεωρητικές ιστορικές σχολές που οδηγούν ανενδοίαστα στην εξύμνηση των αγώνων υπέρ των ναζί.

Ο πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε ότι υπήρξε σχεδιασμένη κλιμάκωση της Χρυσής Αυγής εναντίον των τεσσάρων μειονοτικών βουλευτών. Την κλιμάκωση είχαν επιβεβαιώσει νωρίτερα ο Ηλ. Κασιδιάρης και ο Π. Ηλιόπουλος με τις ομιλίες τους - ο Ν. Μιχαλολιάκος σιώπησε...

Μάλιστα ο Ηλ. Κασιδιάρης ζήτησε να υπάρξει ενός λεπτού σιγή για τον διοικητή της ΕΛΔΥΚ Παπαμελετίου. Στον Φάκελο της Κύπρου θα δούμε "εκείνα τα δύο βράδια για το πώς πηγαίναν τα σήματα και φεύγαν, για το πώς έπεσε το Noratlas, διότι το σήμα είχε έρθει ήδη δύο ώρες πριν στην Κύπρο, αλλά δεν είχε φτάσει ποτέ στον ίδιο για να μην πυροβολήσουν οι δικοί μας. Και με ποια αεροπλάνα τότε εκεί, μετά από πόσες αλλαγές έγιναν από πολιτικά αεροπλάνα τελικά σε στρατιωτικά αεροπλάνα για να πάνε οι μοίρες κάτω και μετά από πόσο χρονικό διάστημα και τι έγινε με τα υποβρύχιά μας" του απάντησε ο Ν. Βούτσης υπογραμμίζοντας: "Να μην τολμήσει κανείς να μιλήσει μέσα στη Βουλή για κατασκόπους και πράκτορες".

Αρ. Μπαλτάς: Συνήγοροι του Ερντογάν

"Δεν υπάρχει μεγαλύτερη συνηγορία για τον Ερντογάν από αυτά που είπαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Αν μπορούσε, θα έπρεπε να τους δώσει χρυσό μετάλλιο" τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Αριστείδης Μπαλτάς επισημαίνοντας πως "εδώ οι άνθρωποι δεν παίρνουν από λόγια. Το κοινοβούλιο πρέπει να αυτοπροστατευθεί με τα δικά του ήπια μέτρα που υπάρχουν". Ακόμη τόνισε ότι "οι βουλευτές της Θράκης κοσμούν το ελληνικό κοινοβούλιο και όχι μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ".

Ως "μία ευκαιρία αυτοκριτικής για όλους μας" αντελήφθη τη συζήτηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γιώργος Γεωργαντάς, που (όπως και οι χρυσαυγίτες) θυμήθηκε πως "ακούσαμε πολλές φορές εδώ μέσα συκοφαντικές εκφράσεις κατά βουλευτών και στην προηγούμενη και σε αυτή τη Βουλή". "Η Χρυσή Αυγή δεν είναι 'ένας από εμάς', γι' αυτό και δεν σηκώνει συμψηφισμούς, κύριε Γεωργαντά. Οτιδήποτε έχει να κάνει με τη Χρυσή Αυγή είναι άλλης τάξης ζήτημα" τον "συνέτισε" ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης.

"Αν πραγματικά θέλουμε να εξαφανιστούν τα ακροδεξιά κινήματα στον πλανήτη, το κοινωνικό κράτος πρέπει να επανέλθει. Η κοινωνική δικαιοσύνη πρέπει να επανέλθει" υπογράμμισε από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

Η πρώτη ηλεκτρονική ψηφοφορία

Στη Βουλή διεξήχθη και η πρώτη ηλεκτρονική ψηφοφορία για άρσεις ασυλίας βουλευτών. Για τη βουλευτή της Ν.Δ. Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου βρέθηκαν 151 "ναι" για την άρση της ασυλίας της, 7 "όχι", 1 "παρών". Η βουλευτής ζήτησε την άρση της ασυλίας της καθώς κατηγορείται για δαπάνες σε ΚΑΠΗ του Δήμου Ιωαννιτών την περίοδο που ήταν δημοτική σύμβουλος. Για τον χρυσαυγίτη Κώστα Μπαρμπαρούση, που κατηγορείται για σωματική βλάβη, οπλοφορία και οπλοχρησία, υπήρξαν 156 θετικές ψήφοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL