Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Π. Σκουρλέτης: Η μόνη παρέμβαση στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για τους δήμους ήταν το μπούλινγκ από τη Ν.Δ. (Video)

Στην αξιολόγηση, τις διαπραγματεύσεις προκειμένου να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα και το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης στην ΕΡΤ, ενώ χαρακτήρισε "άστοχη" τη φράση του υπουργού Άμυνας, Π. Καμμένου, περί ομηρίας των δύο στρατιωτικών.

Ο υπουργός Εσωτερικών απάντησε αναλυτικά σε όλα τα ερωτήματα που επιτάσσει η αντιπολιτευτική ατζέντα της Ν.Δ. στα θέματα της επικαιρότητας.

Ειδικότερα για το διαγωνισμό μόνιμων προσλήψεων στους δήμους ο Πάνος Σκουρλέτης εξήγησε: «Μόνη παρέμβαση στο διαγωνισμό υπήρξε από στελέχη της Ν.Δ κάνοντας μπούλινγκ σε μια ανεξάρτητη αρχή όπως του ΑΣΕΠ».

Συγκεκριμένα υποστήριξε ότι πρόκειται για «άλλο ένα ψέμα από την αξιωματική αντιπολίτευση» όσα ισχυρίζεται για παρέμβαση της κυβέρνησης στο διαγωνισμό.

«Ο διαγωνισμός γίνεται με βάση τον πάγιο νόμο του ΑΣΕΠ συν μια ειδική μοριοδότηση για όσους εργαζόμενους είχαν μια προϋπηρεσία μέχρι 24 μήνες στις ανταποδοτικές υπηρεσίες καθαριότητας και αφορά και τα προηγούμενα χρόνια πριν το 2015. Η ρύθμιση είναι νόμος του κράτους από το 2017 καμία παρέμβαση δεν έγινε».

Ειδικότερα για την πορεία προς την ολοκλήρωση του προγράμματος ο κ. Σκουρλέτης υπογράμμισε ότι «υπάρχουν συμφωνημένα βήματα τα οποία δεν γίνεται σε κάθε αξιολόγηση να μπαίνουν στο τραπέζι γιατί έτσι υπονομεύουμε την αξιοπιστία των συζητήσεων και του προγράμματος». Πρόσθεσε μάλιστα ότι  δεν θυμάται «αξιολόγηση που να μην είχε αντιφατικές δηλώσεις. Πάντα το ΔΝΤ ήταν πιο ακραίο σημασία έχει τι θέλουμε εμείς και τι θα καταφέρουμε. Μετά τον Αύγουστο θα έχουμε περισσότερη ελευθερία κινήσεων».

Ο κ. Σκουρλέτης διευκρίνισε ότι  «Η προοπτική της μείωσης του αφορολόγητου συνδυάζεται με τα αντιμέτρα αν πιάσουμε το πακέτο αυτό και το διαλύσουμε μιλάμε για κάποια άλλα χαρακτηριστικά στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Το πιο ισχυρό επιχείρημα είναι η πορεία της ελληνική οικονομίας. Δεν πρέπει να είμαστε υπεραισιόδοξοι αλλά η φορά των πραγμάτων είναι θετική».

"Άστοχη" χαρακτήρισε τη δήλωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου για ομηρία των δύο στρατιωτικών.  "Σε καμία περίπτωση ως χώρα δεν πρέπει να εμπλακούμε στους αντιφατικούς χειρισμούς της άλλης πλευράς" "Η κυβέρνηση δεν χάνει χρόνο παρακολουθεί με ψυχραιμία και αποτελεσματικότητα το θέμα από την αρχή. Ήταν ένα τυχαίο γεγονός". Στα περί διγλωσσίας της κυβέρνησης ο κ. Σκουρλέτης απάντησε ότι ήταν μια "αστοχία" προσθέτοντας ότι και οι υπουργοί Άμυνας κάνουν λάθη. Χρειάζεται ψυχραιμία και αποφασιστικότητα". Πρόσθεσε τέλος ότι "δεν χωρούν συμψηφισμοί" με τους Τούρκους αξιωματικούς που βρίσκονται εδώ.

"Σωστή η προσωρινή διακοπή του πρωταθλήματος"

"Η θέση ότι πρέπει να εφαρμόζεται ο νόμος είναι απόλυτα αποδεκτή από όλους. Από εκει και πέρα υπάρχει το θέμα της διαχείρισης. Η επιλογή της προσωρινής διακοπής του πρωταθλήματος είναι σωστή στην παρούσα φάση, μέχρι να δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε το θέμα" τόνισε ο κ. Σκουρλέτης απαντώντας για τα επεισόδια στον αγώνα του ΠΑΟΚ.

Ενώ υπέδειξε ως σημαντική επίσης παράμετρος ότι έρχονται οι εκπρόσωποι της FIFA. Είναι διαχρονική η παθογένεια στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Θετική η στάση των φιλάθλων ενώ ο καλύτερος φίλος των εχθρών του ΠΑΟΚ αποδείχθηκε ο συγκεκριμένος παράγοντας.

«Δεν θεωρώ ότι υπάρχουν τέτοιου είδους σχέσης ώστε να ρίξουν στα μαλακά τον κ. Σαββίδη για ότι έχει κάνει. Ήμουν από τους πρώτους που μίλησε για την ανάγκη αυστηρών μέτρων. Θα τα δουν οι αρμόδιοι δικαστές» απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου ότι «χρεώνουν το Σαββίδη στην κυβέρνηση».

Η εισβολή του Ρουβίκωνα με τρικάκια αξιολογήθηκε ως πρώτη είδηση από την ΕΡΤ στην οποία κλήθηκε να απαντήσει ο υπουργός Εσωτερικών όπου χαρακτήρισε «επικοινωνιακού τύπου την παρέμβαση που έχει υιοθετήσει η συγκεκριμένη συλλογικότητα. Είναι μια κίνηση που ενοχλεί αν και έχουν γίνει πολύ πιο υπερβολικά πράγματα όπως τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις πρεσβείες».

Στην ερώτηση «γιατί δεν γίνονται προσαγωγές» που ακολούθησε ώστε να στοιχειοθετείται το επιχείρημα «ανοχής» που συστήνει την αντιπολιτευτική επιχειρηματολογία της Ν.Δ., ο κ. Σκουρλέτης ξεκαθάρισε ότι «δεν θα μπορούσε να γίνει, μιλάμε για δευτερόλεπτα μπήκαν στις σκάλες πέταξαν κάποια χαρτιά και αποχώρησαν. Εγώ παρόλο ότι συνέπεσε δεν πήρα είδηση μου το είπαν εκ των υστέρων.

Κατ. Μπρέγιαννη

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η διπλή σημασία των ευρωεκλογών

Στο ερώτημα αν οι ευρωεκλογές έχουν ευρωπαϊκό ή εσωτερικό πολιτικό χαρακτήρα δεν υπάρχει καθαρή απάντηση. Όλες οι εκλογές έχουν εσωτερικό πολιτικό χαρακτήρα, πόσο μάλλον οι ευρωεκλογές, που διεξάγονται με απλή αναλογική σε ενιαία πανελλαδική περιφέρεια.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο