Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Κ. Παπακώστα: Συνετρίβη με γδούπο η κοινωνική ατζέντα της Ν.Δ. (Video)

«Εξόχως ντροπιαστική η φραστική επίθεση που επιδίδονται τα στελέχη μας κατά κοινωνικών ομάδων» δήλωσε η ανεξάρτητη βουλεύτρια, Κατερίνα Παπακώστα μιλώντας σε βραδινή τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ.

Καλούμενη να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις στελεχών της Ν.Δ., όπως του κ. Δαβάκη και του κ. Φωτήλα, η Κατερίνα Παπακώστα εκτίμησε ότι η παράταξή της έχει κάνει μια στροφή  στα κοινωνικά θέματα που όπως είπε «τη θίγει βαθύτατα» και μίλησε για αποδόμηση της κοινωνικής ατζέντας. Συγκεκριμένα ανάφερε ότι «υπάρχει μια ομάδα δίπλα από τον πρόεδρο που δεν υιοθετεί την αντίληψη που είχαμε ότι η κοινωνική ατζέντα πρέπει να είναι ψηλά στις προτεραιότητές μας».

«Τα δικαιώματα πρέπει να τα προστατευθούν και να είναι πολύ ψηλά» είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας «δεν μπορεί να λέει ο τομεάρχης υγείας της Ν.Δ. να δηλώνει ότι δεν μπορεί άτομο ΑΜΕΑ να είναι διοικητής σε νοσοκομείο».

"Αλίμονο μας αν πούμε ότι δεν εμπιστευόμαστε τι λέει ο Έλληνας Πρωθυπουργός"

«Η Ν.Δ. παγίως την κοινωνική ατζέντα την είχε κάποτε πολύ ψηλά στις πολιτικές προτεραιότητές της.» «Την τελευταία εβδομάδα συνετρίβη με γδούπο η κοινωνική ατζέντα» είπε η κ. Παπακώστα προσθέτοντας ότι  «είναι πολύ σοβαρότερο το θέμα από το να πεις κάποια πράγματα απευθυνόμενος σε ένα πολιτικό κοινό.  Ή την υιοθετεί την κοινωνική ατζέντα η σημερινή Ν.Δ. ή την απορρίπτει. Αν δεν βγει να τοποθετηθεί επί των θεμάτων αυτών με πολιτικό τρόπο, με προγραμματική θέση και τοποθετήσεις στελεχών στο σύνολό τους  δύσκολα αυτό θα αναταχθεί».

Ακολούθησε αντιπαράθεση με τον Γ. Γιακουμάτο που ήταν στο πάνελ της εκπομπής. Επίσης εξέφρασε την «απόλυτη διαφωνία της» με δηλώσεις στελεχών που δημιουργούν εντυπώσεις «υψηλού πολιτικού κόστους» για τη χώρα. Ο πολιτικός κόσμος και διαχρονικά οι Έλληνες πρέπει να εμπιστεύεται τους πολιτικούς του.

«Αλίμονο μας αν πούμε ότι δεν εμπιστευόμαστε τι λέει ο Έλληνας Πρωθυπουργός χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν ακούω τι λέει ο κ. Ερντογάν» συμπλήρωσε η κ. Παπακώστα.

Λίγο νωρίτερα δήλωσε ότι "είναι λάθος να υποτιμούμε τη δουλειά που κάνουν οι διπλωμάτες μας ξεχνούμε ότι είμαστε μακράν ο πιο εξοπλισμένος στρατός, με την Τουρκία δεν είναι διμερές θέμα. Γίνεται σκέκουλα σε αυτό από πολιτικές δυνάμεις.

Κατ. Μπρέγιαννη

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Θλιβερή ουρά της Ακροδεξιάς

Χαρακτηριστική του τρόπου με τον οποίο σκέφτεται ο Κ. Μητσοτάκης είναι η χθεσινή του αναφορά στο σύνθημα “Η δημοκρατία πούλησε τη Μακεδονία”. Το σύνθημα αυτό χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον στις μαθητικές...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο