Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.6°C17.4°C
2 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
9.7°C13.8°C
2 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
11.0°C16.0°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.4°C17.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
11 °C
10.9°C12.9°C
0 BF 76%
Τα αφεντικά των ομάδων και οι συμμορίες των οπαδών!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τα αφεντικά των ομάδων και οι συμμορίες των οπαδών!

Από την αρχή δημιουργίας του επαγγελματικού ποδοσφαίρου τα πράγματα πήγαν στραβά. Το ΠΑΣΟΚ υποχώρησε άτακτα στην πρώτη ρήξη για την υπόθεση Ρότσα το 1981. Οι οικονομικοί παράγοντες που ανέλαβαν τις μεγάλες ομάδες δεν προέταξαν το συμφέρον του αθλήματος και τα γενικότερα οφέλη, μιας και τα πράγματα θα έτρεχαν σε επαγγελματική βάση. Προέταξαν το συμφέρον της ομάδας, με τον σκοπό του πρωταθλητισμού να αγιάζει τα μέσα. Τότε, στη δεκαετία του 1980, είχαμε και τον πρώτο πρόεδρο με πιστόλα, που κατέκτησε επάξια το παρατσούκλι Ρίνγκο!

ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ είχαμε την εμφάνιση του Κοσκωτά, που έληξε αδόξως, είχαμε τον Σαλιαρέλη, μέχρι να βρεθεί ο Κόκκαλης, που έστησε έναν μηχανισμό ισόβιου πρωταθλητισμού, με το περίφημο δόγμα του Θωμά Μητρόπουλου: Ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδίζουν και όλοι οι άλλοι να πάνε να πηδηχτούν.

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ πιστόλι που εμφανίστηκε ήταν από τον Μελισσανίδη σε συνεδρίαση της ΕΠΑΕ και φτάσαμε και στο ρεβόλβερ του Ιβάν. Στο μεταξύ, οι σκληροί πυρήνες των οπαδών στις μεγάλες ομάδες έχουν εξελιχθεί σε συμμορίες του ποινικού δικαίου. Κλοπές μοτοσικλετών και αυτοκινήτων, διακίνηση ναρκωτικών, προστασία σε καταστήματα, εκτελέσεις παραγγελιών του προέδρου κ.λπ.

ΠΡΙΝ από λίγες μέρες, στις 26 Φεβρουαρίου, εκτελέστηκε εν ψυχρώ ένας 25χρονος σε μπαρ της Φωκίωνος Νέγρη. Το θύμα είναι Έλληνας, ο οποίος έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης για ληστείες και κλοπές, ήταν άεργος, οργανωμένος οπαδός μεγάλης ΠΑΕ. Η αστυνομία απέδωσε το περιστατικό σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

ΚΑΤΑΔΡΟΜΙΚΗ επίθεση σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής 22 Οκτωβρίου από χούλιγκανς στα καινούργια γραφεία του "Έθνους" -ιδιοκτησίας Ιβάν Σαββίδη- στη Λεωφόρο Συγγρού 144 και είχαν ως αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό δύο δημοσιογράφων. Ομάδα περίπου 10 αγνώστων αποσχίστηκαν από πορεία με 30 - 40 μοτοσικλέτες που κατευθύνονταν προς το γήπεδο Καραϊσκάκη και προκάλεσαν φθορές στην πρόσοψη του κτηρίου, καθώς έσπασαν τις τζαμαρίες με πέτρες, έριξαν μπογιές και χτύπησαν τους δύο δημοσιογράφους.

ΑΣ ΜΗΝ συνεχίσουμε. Ορθώς η κυβέρνηση αποφάσισε τη διακοπή του πρωταθλήματος. Όμως για να επαναρχίσει χρειάζονται απαράβατοι κανόνες. Το υπόλοιπο της σεζόν το πρωτάθλημα να συνεχιστεί χωρίς θεατές. Και όσες ομάδες δεν μπορούν να τηρήσουν τους κανόνες, θα παίζουν, όσο χρειαστεί, χωρίς θεατές, μέχρι τα αφεντικά των ΠΑΕ να συνετίσουν τους οργανωμένους οπαδούς. Ακόμα και για όλη τη σεζόν. Οι διαιτητές είναι εκείνοι που πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν. Φωτοβολίδες και ρίψεις αντικειμένων; Διακοπή του αγώνα. Αισχρά υβριστικά συνθήματα; Προειδοποίηση και αν επαναληφθούν, διακοπή του αγώνα. Τόσο απλά! Είναι θέμα βούλησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL