Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
13.4°C16.8°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.2°C14.0°C
1 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.5°C13.8°C
2 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.2°C15.2°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
10.2°C10.2°C
1 BF 74%
Τ. Αλεξιάδης: Να προστατεύσουμε και να ενισχύσουμε τη Βουλή (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τ. Αλεξιάδης: Να προστατεύσουμε και να ενισχύσουμε τη Βουλή (Video)

Ωστόσο όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στο «Κόντρα» άλλο ο σεβασμός και η προστασία του θεσμού του κοινοβουλίου και άλλο «να δεχόμαστε να υπάρχουν σκανδαλώδη προνόμια και να υπάρχουν καταστάσεις που δημιουργούν προβλήματα στους πολίτες». «Πολύ σωστά ο Πρωθυπουργός έδωσε εντολή και θα καταργηθεί η συγκεκριμένη διάταξη».https://www.youtube.com/embed/_5BftfqIQGc?rel=0

Ειδικότερα, ο κ. Αλεξιάδης σημείωσε «επειδή γράφτηκαν κάποια αυτές τις μέρες που είχαν και το όνομα Αλεξιάδης μέσα θέλω να πω ότι όσο καιρό είχα την τιμή να είμαι Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, είχα την πρώτη θέση ακόμα και από τους Κοινοβουλευτικούς Υπουργούς (που μπορούσαν και να μιλούν στα Νομοσχέδια), σε τοποθετήσεις των Νομοσχεδίων και σε απαντήσεις ερωτήσεων επίκαιρων και άλλων στην Βουλή». 

Για τη διάταξη της επιδότησης ενοικίου ο κ. Αλεξιάδης ανέφερε ότι κανείς στο Κοινοβούλιο, μέχρι να σκάσει το θέμα δεν είπε ότι διαφωνεί με τη διάταξη αυτή. Ενώ εξήγησε τι προβλέπει η συγκεκριμένη διάταξη. «Ισχύει για τους βουλευτές της Περιφέρειας ένα προνόμοιο, κατά την προσωπική μου γνώμη είναι λάθος, το οποίο τους δίνει δυνατότητα να έχουν 1000 ευρώ επίδομα εάν νοικιάζουν σπίτι και 1200 ευρώ επίδομα εάν μένουν σε ξενοδοχείο. Αυτό το δικαίωμα με το συγκεκριμένο νόμο επεκτάθηκε και στους εξωκοινοβουλευτικούς Υπουργούς, διότι πολύ λογικά δεν μπορεί κάτι να ισχύει μόνο για τα μέλη του Κοινοβουλίου και όχι για τους εξωκοινοβουλευτικούς Υπουργούς. Κατά την γνώμη μου λάθος υπήρχε αυτή η διάταξη, σωστά επεκτάθηκε στους εξωκοινοβουλευτικούς».

«Έγινε λάθος πιστεύω χρήση από την κ. Αντωνοπούλου και πιστεύω αδικεί την ίδια, διότι κρύβεται όλη αυτή η πολύ σοβαρή δουλειά που έκανε πίσω από αυτήν την διάταξη, που οδήγησε και σε αυτές τις πολιτικές εξελίξεις και τον σύζυγο της και την ίδια. Είναι κρίμα γιατί χάνεται μία δουλειά.»

Ο κ. Αλεξιάδης συγκεκριμένα διευκρίνισε ότι: "Την εβδομάδα αυτή, επειδή τόλμησα την Δευτέρα να βγω και να πω την αλήθεια, δηλαδή να βγω και να πω ότι είναι κρίμα η Ελληνική Βουλή η οποία νομοθετεί να υπάρχουν παραστατικά για άλλες δαπάνες φορολογουμένων, προκειμένου να αναγνωριστούν π.χ το χτίσιμο του αφορολόγητου με πλαστικό χρήμα, δεν έχει προβλέψει για την συγκεκριμένη δαπάνη να υπάρχει παραστατικό για την δαπάνη. Δηλαδή, εάν εκλεγεί ένα βουλευτής Περιφέρειας και πάει ένα μισθωτήριο το οποίο κάνει 300 ευρώ το μήνα, χωρίς να φέρνει κάποιο χαρτί ότι πληρώνει κάθε μήνα το παραστατικό του ενοικίου, θα πάρει 1000 ευρώ επίδομα. Αυτό θεωρώ ότι είναι λάθος".

Οι βουλευτές πρέπει να ανοίξουν το διάλογο για τα "προνόμια" με λογική προστασίας του Κοινοβουλίου

Ο κ. Αλεξιάδης τόνισε ότι "εμφανίζει ένα μισθωτήριο με το οποίο αποδεικνύει ότι νοικιάζει ακίνητο, δεν του ζητάει όμως η Βουλή κάθε μήνα να κάνει εκκαθάριση, πόσα πλήρωσε και να του πει πλήρωσες 300 ευρώ ενοίκιο, πλήρωσες ΔΕΗ τόσα, πλήρωσες κοινόχρηστα τόσα και παίρνει 1000 ευρώ". "Θεωρώ λοιπόν ότι σε μία δύσκολη περίοδο οι ίδιοι οι βουλευτές πρέπει να ανοίξουν αυτόν τον διάλογο, και το ξαναλέω, όχι με μία χρυσαυγίτικη λογική αλλά με μία λογική προστασίας του Κοινοβουλίου διότι εάν δεν ανοίξουν αυτοί αυτόν τον διάλογο, η ίδια η κοινωνία, εγώ βλέπω και ζω μέσα στην κοινωνία, έχει πλέον άλλες απαιτήσεις.

"Πρέπει να υπάρχει ένα πολύ ικανό επίπεδο εισοδήματος για τους βουλευτές, να τους προστατεύει από οτιδήποτε άλλο, να μην έχουν οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα και να προσαυξάνεται μόνο σε σχέση με το αν είναι βουλευτές της Αττικής, της Λαμίας ή του Έβρου. Διότι άλλα έξοδα και μετακινήσεις έχει ένας και άλλο ο άλλος. Από εκεί και πέρα νομίζω όλα αυτά περί επιδόματος γραφείου".

Τέλος ο κ. Αλεξιάδης υποστήριξε ότι: "πρέπει για τους βουλευτές να ισχύει ό,τι ισχύει για όλους τους φορολογούμενους. Δεν μπορεί να υπάρχουν ειδικές φορολογικές διατάξεις μόνο για τους βουλευτές και τα λέω αυτά γιατί υποστηρίζω ένα κόμμα, εκπροσωπώ ένα κόμμα το οποίο κατέβηκε στις εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2015 με ένα πρόγραμμα που στη σελίδα 22 έλεγε ''Κατάργηση βουλευτικών προνομίων''.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL