Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.1°C25.3°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.2°C24.2°C
2 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.0°C
3 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.3°C21.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
24.5°C24.5°C
3 BF 40%
Γιατί χρειάστηκαν οκτώ χρόνια;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γιατί χρειάστηκαν οκτώ χρόνια;

Την ίδια μέρα που το Συμβούλιο της Ευρώπης ζητούσε πρωτοβουλίες κατά της διαφθοράς, εστιάζοντας σε πολιτικούς, δικαστικούς και χρηματοδότηση των κομμάτων, έφτασαν από τις δικαστικές αρχές της Γερμανίας αποκαλυπτικά στοιχεία για δωροδοκίες σχετικά με τα έργα του μετρό: "Σε κάθε έργο τιμολογούσαμε για τα κόμματα ποσοστό 5% - 7% μίζα".

Το ζήτημα είναι πως η αποκαλυπτική κατάθεση, όπως υπενθύμισε η καλή συνάδελφος Γιάννα Παπαδάκου μιλώντας χθες Στο Κόκκινο, "έχει δοθεί από το 2010", ενώ για το θέμα είχαν υπάρξει δημοσιεύματα ακόμα και από το "Βήμα". Ως εκ τούτου, το ερώτημα που έθεσε η συνάδελφος -"πώς είναι δυνατόν να τα μαθαίνουμε όλα αυτά το 2018 και με πρωτοβουλία της νέας ηγεσίας της εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, της κ. Τουλουπάκη;"- γίνεται καίριο, ιδίως όταν οι αποκαλύψεις αυτές έρχονται μετά τα εξοπλιστικά, τη Siemens (και την παραδοχή του ταμία του ΠΑΣΟΚ, δέκα χρόνια μετά, για το πώς τα χρήματα έφτασαν στα ταμεία τους) και τη Novartis.

Και είναι ένα ερώτημα που αφορά τόσο τη Δικαιοσύνη, αφού τη δικογραφία ανέδειξε τώρα η Εισαγγελία Διαφθοράς -η βαλλόμενη από Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ και την πλειοψηφία της Ένωσης Δικαστών...- όσο και τα εμπλεκόμενα κόμματα, που χθες προτίμησαν τους εξυπνακισμούς δείχνοντας πόσο κενά περιεχομένου είναι τα λόγια περί αυτοκάθαρσης...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL