Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
Ενοχλημένη η Κεντροαριστερά ειρωνεύεται
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ενοχλημένη η Κεντροαριστερά ειρωνεύεται

Με ανακοινώσεις ειρωνικού πνεύματος, επικεντρωμένες στη συμμετοχή του Φ. Κουβέλη στο κυβερνητικό σχήμα, σχολίασαν ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι τον ανασχηματισμό.

“Ο ανασχηματισμός της επιδότησης ενοικίου οδηγεί σε εικόνα αποδρομής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛΛ. Συγχαρητήρια στον νέο υφιστάμενο του Καμμένου, τον κ. Φώτη Κουβέλη" σχολίασε επίσημα το ΠΑΣΟΚ. “Τελικά οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχουν εφεδρείες. Με τον κ. Κουβέλη αναπληρωτή του κ. Καμμένου, η κυβέρνηση της ιδεοληπτικής Αριστεράς και της ψεκασμένης Δεξιάς αποκτά νέα δυναμική” ήταν η ανακοίνωση του Ποταμιού.

Ο τόνος των επίσημων ανακοινώσεων αλλά και τα σχόλια στελεχών των δύο κομμάτων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μοιάζουν να εκφράζουν μια άρρητη ενόχλησή τους για ένα πολιτικό πρόσωπο που διαχώρισε ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2015 τη θέση του από το εγχείρημα της “Κεντροαριστεράς” όπως το δρομολόγησε το ΠΑΣΟΚ. Άλλωστε, ο τέως πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. ήταν εκείνος που συνέβαλε στην πολιτική αλλαγή του 2015 αρνούμενος να συμπράξει στην εκλογή του Σταύρου Δήμα στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Αποτυπώνουν ταυτόχρονα τη μόνιμη προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να διώξει από πάνω του τη “ρετσινιά” της πρόσφατης συγκυβέρνησης με τη Ν.Δ., παρελθόν όμως που ποτέ δεν έχει “αποκηρύξει”, αφού ακόμα και σήμερα δεν τοποθετείται ρητά και κατηγορηματικά απέναντι στο κόμμα του Κυρ. Μητσοτάκη για την “επόμενη μέρα”. Όπως επανειλημμένα με τις δηλώσεις του τα τελευταία δύο χρόνια τους καλούσε να κάνουν ο Φ. Κουβέλης ως πρόεδρος της ΕΚΙΕΑ, ζητώντας να διευκρινίσουν αν τοποθετούνται στον προοδευτικό ή τον συντηρητικό πόλο στη μεταξύ τους σύγκρουση. Έτσι, το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να αναδείξει το ιδεολογικό παράδοξο της κυβερνητικής συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛΛ. προκειμένου να υπενθυμίσει τον δικό του προοδευτικό χαρακτήρα, την ώρα όμως που δεν αποκλείει μια νέα συγκυβέρνηση με το κόμμα που εκφράζει τον σκληρότερο νεοφιλελευθερισμό στη χώρα και στο οποίο πρωταγωνιστούν πολιτικά στελέχη όπως οι Αντ. Σαμαράς, Άδ. Γεωργιάδης και Μ. Βορίδης.

Εκτός ορίων

Τα σκωπτικά σχόλια ΠΑΣΟΚ-Ποταμιού δεν περιορίστηκαν στις επίσημες ανακοινώσεις τους. “Από συγκυβερνήτης και με πρόταση για ΠτΔ, στο Άμυνας υπό τον Καμμένο. Ποτέ μην λες 'τα χουμε δει όλα'” έγραψε στο Twitter ο εκπρόσωπος του Ποταμιού Δ. Τσιόδρας. Στο ίδιο πνεύμα η βουλευτής της ΔΗ.ΣΥ. Ε. Χριστοφιλοπούλου ανέφερε σε ανάρτηση της ότι “ο Φώτης Κουβέλης αντί για ΠτΔ, αναπληρωτής του Καμμένου! Ο εξευτελισμός της Αριστεράς αλλά και του ίδιου ολοκληρώθηκε". Σχόλιο που έσπευσε να κοινοποιήσει και ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος. Μάλιστα, στελέχη της Χαρ. Τρικούπη επιστράτευσαν και διακινούσαν χθες ακόμα και ανάρτηση που είχε κάνει ο Φ. Κουβέλης στο Twitter πριν από έξι χρόνια, ως πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. τότε, και συγκεκριμένα τον Μάιο του 2012: “Συμμαχία της Αριστεράς με στήριξη του κ. Καμμένου δεν τη νοούμαι και δεν τη συζητάμε”. Περίοδος οπότε είχε ξεκινήσει η συζήτηση για την “επόμενη μέρα” των εκλογών που οδήγησαν τελικά στην τρικομματική Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜ.ΑΡ., από την οποία η ΔΗΜ.ΑΡ. είχε αποχωρήσει (σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ) διαφωνώντας με το “μαύρο” Σαμαρά - Βενιζέλου στην ΕΡΤ.

Ένωση Κεντρώων: Ανασχηματισμός αδιεξόδου

“Ανασχηματισμός αδιεξόδου, χωρίς προοπτική για τη χώρα. Πιθανότατα και ο τελευταίος ανασχηματισμός πριν από τις επικείμενες εκλογές” ήταν το σχόλιο της Ένωσης Κεντρώων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL