Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.5°C
2 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.9°C
3 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.4°C19.4°C
3 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.9°C14.6°C
0 BF 71%
ΣΤΟ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ / Χαρταετός στο άπειρο, κωμική μαγεία και ποντιακοί γκεζλεμέδες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΤΟ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ / Χαρταετός στο άπειρο, κωμική μαγεία και ποντιακοί γκεζλεμέδες

Του Κοσμά Κέφαλου

Θέλω να ξεφύγω για λίγο από την πόλη, αλλά να μην πάω μακριά. Θέλω να μάθουν τα πιτσιρίκια να φτιάχνουν αετό, να αγαπήσουν την κηπουρική, αλλά και να διασκεδάσουν. Να γνωρίσουμε τους γκεζλεμέδες και άλλες παραδοσιακές γεύσεις. Θέλω να βρεθώ με οικογενειακούς φίλους σε έναν καταπράσινο χώρο, δυο βήματα από το μετρό.

Μάλλον το βρήκα: Την Καθαρά Δευτέρα θα πάω στο Κτήμα Αρίστη, στο Χαλάνδρι. Από τις 11 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα θα διαθέτει τους χώρους του για περιπάτους, για συμμετοχή σε δράσεις, για γευστικές απολαύσεις, καλό κρασί και παραδοσιακά αναψυκτικά.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, αλλά προβλέπεται συμμετοχή 14 ευρώ για όποιο παιδί επιθυμεί να πάρει μέρος στις ποικίλες δραστηριότητες: Από 11.30 μέχρι 13.00 η ομάδα «Aπό το μηδέν στο άπειρο» θα μάθει τα παιδιά να κατασκευάζουν χαρταετό και να τον πετάνε ψηλά (κάποιες φορές, δεν λέω κάτι καινούργιο, αυτονομείται και πάει πιο ψηλά από όσο υπολογίζαμε). Από 13.30 μέχρι 14.30 ο μάγος Μαgic Τolto θα δώσει θεατρική παράσταση κωμικής μαγείας για μικρούς και μεγάλους. Από 15.00 μέχρι 16.00 θα επιχειρηθεί ένα συναρπαστικό ταξίδι μάθησης και διασκέδασης στα μυστικά της κηπουρικής!

Όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές, στις παιδικές δράσεις είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής και η κράτηση θέσεων μέχρι το Σάββατο 17.2.18. Το Κτήμα Αρίστη βρίσκεται στη συμβολή των οδών Πλουτάρχου & Κέας (ανάμεσα στους σταθμούς μετρό Αγία Παρασκευή και Χαλάνδρι), τηλ. 210.6085559, 6980.855565, ηλεκτρονική διεύθυνση: http://ktimaaristi.com/.

Στους λίγους μήνες λειτουργίας του έχει να επιδείξει πλούσια δραστηριότητα: Φιλοξενεί σεμινάρια και εργαστήρια από τον θεραπευτικό διαλογισμό και τη δημιουργική γραφή μέχρι τη μουσικοκινητική και το μοντάζ. Οργανώνει παιδικά πάρτι για διασκέδαση κοντά στη φύση. Προσφέρει στους συνδρομητές εβδομαδιαίο καλάθι με βιολογικά προϊόντα που καλλιεργούνται μέσα στο κτήμα.

Προχώρησε στην έκδοση περιοδικού και προγραμματίζει δραστηριότητες οι οποίες ενσωματώνουν τις αρχές της βιωματικής παιγνιώδους μάθησης και της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Για το ερχόμενο καλοκαίρι σχεδιάζεται το Summer Camp, μια υπέροχη ευκαιρία για ψυχαγωγία και μάθηση των παιδιών κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών.

Το Κτήμα Αρίστη είναι ένα φιλόξενο σχολείο για μικρούς και μεγάλους. Κατανοώντας τη σημασία της χλωρίδας για τον άνθρωπο «φυτεύει» στα παιδιά τον σπόρο της αγάπης για τα φυτά και τη φύση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL