Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

M. Παπασπύρου: Προχωρούν οι έλεγχοι για Novartis και ΚΕΕΛΠΝΟ, τα έγγραφα που χάθηκαν θα βρεθούν (Video)

Για τους ελέγχους σε ΚΕΕΛΠΝΟ και Novartis μίλησε πριν λίγο η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου στον ΑΝΤ1. Τους ελέγχους διενεργεί μεικτό κλιμάκιο του ΣΔΟΕ ενώ όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «η δικογραφία για το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι 250.000 σελίδες».

Η κ. Παπασπύρου διευκρίνισε ότι η ίδια ασχολείται με τους ελέγχους που αφορούν την τιμολόγηση φαρμάκων στη Novartis και τον οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Όπως εξήγησε «η υπόθεση Novartis θα χωριστεί σε δύο περιόδους  η μία αφορά το 2006 – 2011 που ήταν στο υπουργείο Ανάπτυξης και η άλλη περίοδος για όταν πήγε στο Υπουργείο Υγείας. Για την τιμολόγηση φαρμάκου το πρώτο πόρισμα από το υπουργείο Ανάπτυξης, θα βγει σε λίγους μήνες. Δεν ασχολούμαστε με τα πολιτικά πρόσωπα ξεκαθάρισε η γενική επιθεωρήτρια, αλλά μόνο με κρατικούς λειτουργούς».

«Υπάρχει σκάνδαλο με τη Novartis» υποστήριξε η κ. Παπασπύρου, ωστόσο δεν θέλησε να δώσει περαιτέρω στοιχεία καθώς η διαδικασία είναι απόρρητη. «Τα στοιχεία θα βγουν μόλις τελειώσει το πόρισμα» είπε.

Μιλώντας για τα αρχεία που έχουν χαθεί διευκρίνισε ότι πρόκειται για το ηλεκτρονικό αρχείο του ΕΟΦ από το τέλος του 2011 – 2012 και στο υπουργείο υγείας από την περίοδο 2012 – 2013. «Δηλαδή μας έχουν απαντήσει ότι δεν υπάρχουν. Θα τα βρούμε τα έγγραφα». «Δεν είναι δυνατόν να χάνονται τα σχέδια των εγγράφων».

Σε ερώτηση για τις κατηγορίες που εκτοξεύτηκαν εναντίον της από τον αντιπροέδρο της Ν.Δ. Άδωνι Γεωργιάδη παρέπεμψε στο σχετικό δελτίο τύπου που έχει εκδώσει όπου μιλά για "προσπάθεια προσωπικής στόχευσης και ποινικοποίησης της κοινωνικής ζωής και της προσωπικής έκφρασης ".

Kατ. Μπρέγιαννη

 

Μ. Παπασπύρου: «Προσπάθεια προσωπικής στόχευσης και ποινικοποίησης της κοινωνικής μου ζωής»

Δείτε όλα τα σχόλια