Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C17.4°C
2 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.8°C13.8°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 85%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.3°C12.3°C
0 BF 71%
Σκάνδαλο Novartis: Με μηνύσεις, απειλές και βολές κατά της αξιοπιστίας των μαρτύρων απαντούν οι εμπλεκόμενοι (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σκάνδαλο Novartis: Με μηνύσεις, απειλές και βολές κατά της αξιοπιστίας των μαρτύρων απαντούν οι εμπλεκόμενοι (Video)

Σε ΑΝΤ1 και ΣΚΑΙ παρέλασαν από το πρωί ο πρώην Πρωθυπουργός, Π. Πικραμένος καθώς και οι πρώην υπουργοί υγείας, Μάριος Σαλμάς, Γιώργος Κουτρουμάνος, Αδωνις Γεωργιάδης.

Για στημένο σκάνδαλο μίλησε και πάλι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός υγείας, Μάριος Σαλμάς χαρακτήρισε τους μάρτυρες «ψευδομάρτυρες» και αφού υπερασπίστηκε τον εαυτό λέγοντας ότι μειώθηκε ο τζίρος της Novartis επί υπουργίας του 30%. υποστήριξε ότι η υπόθεση είναι «πολιτική». Επέμεινε μάλιστα ότι είναι ο πρώτος που πολέμησε τη Novartis αλλά συμπεριέλαβε και τους υπόλοιπους την κυβέρνηση Σαμαρά που μείωσε τη δαπάνη και τον Αν. Λοβέρδο.

«Εφιάλτη» χαρακτήρισε αυτό που γίνεται και ο πρώην Πρωθυπουργός Π. Πικραμμένος στον ΑΝΤ1 ενώ επιχείρησε να δώσει πολιτικές διαστάσεις στην δική του «εμπλοκή» ως φίλος της οικογένειας του Κ. Μητσοτάκη. «Επί 5 χρόνια δεν είχε ακουστεί τίποτα από κανένα και τώρα ξαφνικά;» «Θα μιλήσω με το δικηγόρο μου, δεν ξέρω αν θα κάνω μηνύσεις, ή όχι» είπε μεταξύ άλλων. «Δεν θα κάτσω με σταυρωμένα χέρια».

«Νομικά θα κινηθεί» όπως δήλωσε και ο Γιώργος Κουτρουμάνος καταγγέλλοντας «μεθόδευση» και ανέντιμο πολιτικά τρόπο από την πλευρά της κυβέρνησης.

Έβαλε με τη σειρά του κατά των μαρτύρων υποστηρίζοντας ότι «κατηγορείται από έναν μάρτυρα που δεν εμφανίζεται». Αναρωτήθηκε μάλιστα γιατί θεωρούν ότι «κινδυνεύουν οι μάρτυρες, από τους πολιτικούς, ή από τα στελέχη της διοίκησης». Σύμφωνα όμως με το ρεπορτάζ της κ. Παπαδάτου που μίλησε στην ΕΡΤ «ήδη έχει απειληθεί μάρτυρας» ενώ on camera μόλις χθες ο κ. Σαλμάς απείλησε δημόσια τους μάρτυρες.

https://www.youtube.com/embed/Abkg7xfmEHE

Ο κ. Μαντάς υπογράμμισε ότι «δεν προβλέπεται από τον Κανονισμό της Βουλής να δοθεί η δικογραφία στη δημοσιότητα, ούτε από τις συνταγματικές διαδικασίες. Μπορεί να συνιστά αυτό στοιχείο ακυρότητας».

Μετά τον Αντ. Σαμαρά και ο Αν. Λυκουρέντζος στην ΕΡΤ δήλωσε ότι θα προσφύγει άμεσα στη δικαιοσύνη, για να οδηγήσει όπως είπε με κάθε νόμιμο μέσο στην καταδίκη εκείνων που εμπλέκονται στη σπίλωσή του. "Προσφεύγω άμεσα στη δικαιοσύνη και ζητώ να ανοίξουν τα τηλέφωνά μου για να αποδειχθεί ότι ουδεμία επαφή είχα με τον κ. Φρουζή" πρόσθεσε.

"Αν δεν τους κλείσω φυλακή, δεν θα ησυχάσω"

«Αν δεν τους κλείσω φυλακή, δεν θα ησυχάσω» δήλωσε ο πρώην υπουργός υγείας Άδωνης Γεωργιάδης ενώ μίλησε για «ψευδομάρτυρες» και «μάρτυρες κουκουλοφόρους» που τα ονόματά τους πρέπει να δοθούν στη δημοσιότητα. «Ο κ. Τσίπρας να οργάνωσε όλα» είπε βάλλοντας κατά του Πρωθυπουργού με απειλές.

Μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι "δεν έχει ακολουθηθεί η διαδικασία" και ότι όπως στα αμερικάνικα δικαστήρια η υπόθεση θα καταπέσει εξαιτίας αυτού. "Η διαδικασία έχει καταπέσει 15 φορές".

Να σημειωθεί ότι όλοι οι πρώην υπουργοί υγείας δηλώνουν ότι επί των ημερών τους είχε ζημία η Novartis.

Απειλεί τους μάρτυρες για το σκάνδαλο Novartis, ο κ. Σαλμάς; (Video)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL