Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.0°C23.4°C
3 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.0°C21.0°C
2 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.2°C21.0°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
21 °C
19.8°C22.7°C
2 BF 79%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.4°C20.7°C
0 BF 72%
Εριστικοί εραστές της πατρίδας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εριστικοί εραστές της πατρίδας

Δεν υπάρχουν χρυσαυγίτες και ακροδεξιοί στο συλλαλητήριο” απεφάνθη σε ζωντανή σύνδεση με τον τηλεοπτικό σταθμό του Φαλήρου κορυφαίος δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ που σχολίαζε τη συγκέντρωση της Κυριακής. “Η Χρυσή Αυγή ήταν 200-300. Όταν είναι 1 εκατομμύριο ο κόσμος, τι σημασία έχει;» επισήμανε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Μίκης Θεοδωράκης, για να συμπληρώσει ότι οι χρυσαυγίτες “αγαπούν την πατρίδα, ναι, την αγαπούν, αλλά με ένα τρόπο εριστικό”.

Ας πάρουμε λοιπόν τα πράγματα από την αρχή. Όσο κι αν δεν τους είδε ο κ. Πορτοσάλτε, οι χρυσαυγίτες ήταν εκεί. Μέχρι και ο Μίκης Θεοδωράκης τους διέκρινε στο πλήθος “του ενός εκατομμυρίου” κι ας τους μέτρησε “200-300”. Οι χρυσαυγίτες ήταν εκεί. Μαζικά και συντεταγμένα ηγούμενοι από τον φυρερίσκο τους και το διατυμπανίζουν μάλιστα από την επίσημη ιστοσελίδα του κόμματός τους με φωτογραφίες και σχετικά βίντεο που μόνο “200-300” δεν τους μετράς. Το θέμα βέβαια δεν είναι πόσοι ήταν, αλλά και ποιοι ήταν πέραν του ηγέτη και τον πυρήνα των βουλευτών της Χ.Α. υπόδικων και μη. Στο οπτικό υλικό που η Χ.Α. δημοσιεύει μπορεί κανείς να διακρίνει ανάμεσα στους “πατριώτες” που διαδήλωσαν κατά της χρήσης του όρου "Μακεδονία" στην ονομασία της ΠΓΔΜ και ορισμένους που, κατά τον Μίκη Θεοδωράκη, “αγαπούν την πατρίδα με τρόπο εριστικό”. Και τι πιο εριστικό να αγαπάς τον τόπο σου μαχαιρώνοντας ενίοτε και μέχρι θανάτου τους εσωτερικούς εχθρούς της πατρίδας.

Στο βίντεο λοιπόν που έχει αναρτήσει η Χ.Α. με τίτλο «Αποθέωση Χρυσής Αυγής στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία μας», κάποια έμπειρα δημοσιογραφικά μάτια διέκριναν και κάποια πρόσωπα που διέφυγαν της προσοχής του κ. Πορτοσάλτε και δεν είναι άλλοι από τους Ιωάννη Καζαντζόγλου και Κωνσταντίνο Κορκοβίλη, υπόδικοι και οι δύο για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο πρώτος ως ηγετικό στέλεχος του τάγματος εφόδου της Νίκαιας και ο δεύτερος ως άμεσος παραλήπτης και εκτελεστής των “εντολών Λαγού” στην περιοχή που οι χρυσαυγίτες έδειξαν πώς είναι να αγαπάς με εριστικό τρόπο την πατρίδα σου “σφάζοντας ό,τι κινείται”, όπως είχε πει και ο πυρηνάρχης τους ο Πατέλης.

Το μεσημέρι της Κυριακής, οι χρυσαυγίτες ούτε άφαντοι ήταν ούτε 200-300 τους λες. Κι αν είναι λάθος να λες ότι όλοι οι συγκεντρωμένοι του συλλαλητηρίου ήταν χρυσαυγίτες, μπορείς μετά βεβαιότητας να υποστηρίζεις πως όλοι οι χρυσαυγίτες ήταν εκεί. Υπόδικοι και μη. Μαχαιροβγάλτες ή εριστικοί πατριώτες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL