Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C21.8°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.0°C20.3°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C17.1°C
2 BF 56%
Σ. Κοντονής: Τα αδικήματα της δωροδοκίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος δεν έχουν παραγραφεί (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σ. Κοντονής: Τα αδικήματα της δωροδοκίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος δεν έχουν παραγραφεί (Video)

https://www.youtube.com/embed/RlZVLlxVUyE

Ο υπουργός Δικαιοσύνης υπογράμμισε ότι η τιμολόγηση των φαρμάκων είναι σημείο αναφοράς για άλλα 29 κράτη πολύ μεγαλύτερα και πολυπληθέστερα από τη χώρα μας οπότε αυτό που γινόταν είχε αντανάκλαση σε αυτές τις χώρες. 

Τα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται είναι δύο πρώην πρωθυπουργοί, Παναγιώτης Πικραμμένος και Αντώνης Σαμαράς και οι πρώην υπουργοί Γιάννης Στουρνάρας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Άδωνης Γεωργιάδης, Ευάγγελος Βενιζέλος, Ανδρέας Λυκουρέντζος, Μάριος Σαλμάς, Ανδρέας Λοβέρδος και Γιώργος Κουτρουμάνης.

Όπως ενημέρωσε ο κ. Κοντονής, το σύνολο των μαρτυρικών καταθέσεων έχει σχέση με παράνομη τιμολόγηση και περιπτώσεις δωροδοκίας. Παραδέχθηκε ότι υπάρχει θέμα παραγραφής για τα αδικήματα που δεν είναι διαρκή και συνδυάζονται με το χρόνο τέλεσή τους από υπουργούς, για παράδειγμα, το αδίκημα της απιστίας έχει παραγραφεί αλλά το αδίκημα για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος δεν έχει παραγραφεί.

Καμία παρέμβαση δεν υπήρξε

Έντονη ήταν η αντίδραση του υπουργού στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για παρέμβαση. «Αυτά που ακούγονται είναι πρωτόγνωρα καμία παρέμβαση δεν υπήρξε». «Ντροπή τους, πριν λίγους μήνες έκαναν ύμνους στη δικαιοσύνη», «Για ποιο λόγο κατηγορούν την κυβέρνηση, γιατί η δικαιοσύνη έκανε τη δουλειά της;» είπε μεταξύ άλλων προσθέτοντας «η δικαιοσύνη δεν ρίχνει λάσπη, αποδίδει ευθύνες και ακολουθείται η διαδικασία που προβλέπει το Σύνταγμα».

«Γιατί ανησυχεί η δεξιά; Αν ανησυχεί επειδή το μισό υπουργικό συμβούλιο του κ. Σαμαρά εμφανίζεται εμπλεκόμενο τότε δικαίως ανησυχεί αλλά μη βάζουν άλλα πράγματα» συμπλήρωσε.

Μιλώντας για τη διαδικασία, ο υπουργός Δικαιοσύνης εξήγησε ότι αφού παραλάβει την δικογραφία από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο υπουργός Δικαιοσύνης την στέλνει στον πρόεδρο της Βουλής. «Σε τι βαθμό θα φτάσει η γελοιοποίηση της Ν.Δ. που μιλούν για παρέμβαση;» αναρρωτήθηκε.

https://www.youtube.com/embed/VnkZLEorLP4

Πρόσθεσε μάλιστα ότι "πολύ μεγαλύτερη η υπόθεση αυτή από το σκάνδαλο της Siemens. Κάποιοι πλούτιζαν τη στιγμή που φτωχοί άνθρωποι δεν μπορούσαν να βρουν φάρμακα".

Τέλος, με μηνύσεις απείλησε μέσω του ΑΝΤ1 ο κ. Γεωργιάδης, ενώ την ίδια ώρα, ο κ. Κοντονής τον καλούσε να ετοιμάσει την υπεράσπισή του γιατί όπως είπε, οι επόμενες μέρες θα είναι πολύ δύσκολες για αυτόν. Μόλις η δικογραφία πάει στη Βουλή θα λάβουν γνώση οι πάντες και πρώτοι από όλους οι βουλευτές ώστε να αποφασιστεί και η διαδικασία που θα ακολουθηθεί.

Kατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL