Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
9.6°C12.6°C
3 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.5°C13.2°C
3 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.6°C12.6°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.3°C14.9°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.3°C
4 BF 82%
Για σκέψη και προβληματισμό το σημερινό πρωτοσέλιδο της ΑΥΓΗΣ (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Για σκέψη και προβληματισμό το σημερινό πρωτοσέλιδο της ΑΥΓΗΣ (Video)

https://www.youtube.com/embed/YoZZDFhITSI

Ο τίτλος δεν υπονοεί δημοψήφισμα εξήγησε ο κ. Στούμπος, αλλά αποτυπώνει μια δημόσια αντιπαράθεση όπως αυτή καταγράφεται στην κοινωνία. Στην Κυριακάτικη ΑΥΓΗ θα υπάρχει ειδικό ένθετο για το Μακεδονικό, όπου φιλοξενούνται οι τοποθετήσεις σημαντικών και ιστορικών στελεχών της Αριστεράς καθώς και της ΑΥΓΗΣ (όπως του Άγγελου Ελεφάντη).

«Θεωρώ επιτυχία ότι μια μικρή εφημερίδα παραμένει ανοιχτή, μέσα στην κρίση του Τύπου» εκτίμησε ο κ. Στούμπος. «Οι κυβερνήσεις έρχονται και παρέρχονται, τα εθνικά ζητήματα όμως θα έπρεπε να κλείνουν με μεγαλύτερη προσπάθεια συνεννόησης και αποτελεσμάτων» ήταν το σχόλιο του για το «Μακεδονικό».

Σημείωσε δε, ότι η διαπραγμάτευση δεν είναι εκ του μηδενός -όπως θύμισε και ο κ. Βενιζέλος χθες σε συνέντευξη του-, όταν λέμε Fyrom είναι και το Μακεδονία μέσα στο όνομα και δεν μπορείς να πας πίσω σε μια διαπραγμάτευση αλλά μπορείς να αξιοποιήσεις νέες δυνατότητες.

Ο κ. Στούμπος εκτίμησε ότι «είναι κοντά η δυνατότητα μιας συμβιβαστικής λύσης αξιοπρεπούς για όλους» με δεδομένη την ευνοϊκή συγκυρία και τη θετική προς την επίλυση στάση της Βουλγαρίας. Καλούμενος να σχολιάσει το συλλαλητήριο είπε ότι πάντα παίζουν ρόλο οι μαζικές εκδηλώσεις των πολιτών προσθέτοντας ότι "ο περισσότερος κόσμος κινείται από τη δική του ευαισθησία παρόλο που κάποιοι προσπαθούν να τον μανιπουλάρουν με το χειρότερο τρόπο, όπως για παράδειγμα κάνει ιεραρχία".

Να σημειωθεί ότι το πρωτοσέλιδο της ΑΥΓΗΣ πέτυχε το στόχο του καθώς σχολιάστηκε από τις πρωϊνές εκπομπές των καναλιών. Ως «διχαστικό» το χαρακτήρισε ο Μπάμπης Παπαδημητρίου στο ΣΚΑΙ ενώ και ο Γ. Παπαδάκης με σχόλιο του παρέπεμψε στο δημοψήφισμα.

Η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου με ανάρτησή της στο twitter υπογράμμισε ότι «Η επίλυση των αδιεξόδων που χρονίζουν στα Βαλκάνια θα ενισχύσει τη θέση της χώρας μας.Οι σύγχρονες προκλήσεις απαιτούν ψυχραιμία, νηφαλιότητα, υπεύθυνους χειρισμούς κ όχι ακροδεξιές κραυγές και μικροπολιτικούς τακτικισμούς που μας θέτουν στο περιθώριο»

Κατ. Μπρέγιαννη

https://twitter.com/rania_sv/status/959374071044689920?ref_src=twsrc^tfw

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL