Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
Κ. Παπανάτσιου: Τέλος Μαρτίου οι νέες αντικειμενικές, δεν υπάρχει δέσμευση για 130.000 πλειστηριασμούς (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κ. Παπανάτσιου: Τέλος Μαρτίου οι νέες αντικειμενικές, δεν υπάρχει δέσμευση για 130.000 πλειστηριασμούς (Video)

https://www.youtube.com/embed/BlWf9jBArD4

Ανέφερε τις δυσκολίες που υπήρξαν για τη δημιουργία του νέου συστήματος. Με το ηλεκτρονικό σύστημα είχαμε πολλά προβλήματα διότι δεν είχαμε την πληροφορία και έτσι μπήκαμε στη διαδικασία των εκτιμητών εξήγησε η κ. Παπανάτσιου προσθέτοντας ότι έχουν οριστεί οι εκτιμητές, όμως θέλουμε να έχουμε περισσότερους από έναν εκτιμητή ανά περιοχές.

Οι Δήμοι θα πρέπει να εντάξουν και άλλες περιοχές στις ζώνες γιατί υπάρχουν περιοχές με μεγάλη αξία των ακινήτων οι οποίες δεν είναι μέσα στις αντικειμενικές. Περιμένουμε τα στοιχεία από τους εκτιμητές για να καθοριστούν οι νέες αντικειμενικές αξίες. Στη συνέχεια θα εξετάσουμε τους συντελεστές του ΕΝΦΙΑ ανάλογα με τις νέες αντικειμενικές αξίες.

Αγροτεμάχια δεν θα εντάξουμε ξεκαθάρισε η υφυπουργός ωστόσο ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να ενταχθούν περιοχές σε νέες ζώνες.

Το Δημόσιο δεν έχει κανένα λόγο να κανει πλειστηριασμό από μόνο του

«Το δημόσιο δεν έχει κανένα λόγο να κάνει πλειστηριασμό από μόνο του» δήλωσε η κ. Παπανάτσιου. Το δημόσιο δεν θα κάνει πλειστηριασμό για να πάρει οφειλές προς την τράπεζα ή προς τρίτους, αλλά μόνο για οφειλές στο Δημόσιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε για τα δύο τελευταία χρόνια έχουν γίνει 11 πλειστηριασμοί το 2016 και 9 πλειστηριασμοί το 2017 για ακίνητα μεγάλης αξίας.

«Το ακίνητο δεν μας είναι χρήσιμο στο Δημόσιο. Δεν μας ενδιαφέρει να πάρουμε το ακίνητο από τους πολίτες. Στους προϊσταμένους των ΔΟΥ έχει πάει σύσταση που τους λέει ότι δεν μπορούν να κατασχέσουν την πρώτη και μοναδική κατοικία» πρόσθεσε η κ. Παπανάτσιου ενώ κατηγορηματικά τόνισε ότι «προστατεύουμε τη λαϊκή κατοικία».

https://www.youtube.com/embed/XzBFV4XESVU

Επίσης υπογράμμισε ότι «δεν είναι δεσμευτικό το νούμερο των 130.000» και δεν υπάρχει σε επίσημο έγγραφο είναι στη συνοδευτική έκθεση της Κομισιόν για να γνωρίζουν τις πληροφορίες πως θα πετύχουμε τους στόχους. Ωστόσο όπως εξήγησε η υφυπουργός δεν θέλουμε να αφήσουμε τους στρατηγικούς κακοπληρωτές.

Ειδικότερα για το αφορολόγητο δήλωσε ότι δεν θα χρειαστεί να έρθει νωρίτερα η μείωση του. Δεν θα έρθει ως και το 2020 που είναι η συμφωνία, γιατί είναι βέβαιο ότι θα πιάσουμε τους στόχους. 

Κατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL