Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.1°C25.3°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.2°C24.2°C
2 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.0°C
3 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.3°C21.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
24.5°C24.5°C
3 BF 40%
Χρ. Μαντάς: Η ΝΔ ξορκίζει την λύση για το όνομα της γειτονικής χώρας, η κυβέρνηση την επιδιώκει (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χρ. Μαντάς: Η ΝΔ ξορκίζει την λύση για το όνομα της γειτονικής χώρας, η κυβέρνηση την επιδιώκει (Video)

https://www.youtube.com/embed/9KcLh5MNKYQ

«Την Κυριακή που μας πέρασε συμμετείχε πολύς κόσμος στο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη για το ζήτημα της γειτονικής χώρας" υπογράμμισε ο κ. Μαντάς προσθέτοντας ότι "το κρίσιμο ερώτημα είναι τι κάνουμε από δω και μπρος. Έχουμε ένα ανοικτό ζήτημα πολλά χρόνια και καλό είναι να κάνουμε μια προσπάθεια για να προσεγγίσουμε μια λύση" με δεδομένες "τις πολύ καλές γειτονικές και επιχειρηματικές σχέσεις" που έχουμε με τη γειτονική χώρα.

"Είναι δεδομένο πως πολλές χώρες έχουν αναγνωρίσει την γειτονική χώρα με το συνταγματικό της όνομα. Όμως η κυβέρνηση προσπαθεί να αξιοποιήσει το καλό κλίμα μεταξύ των δυο λαών και το γεγονός πως στην διακυβέρνηση της γειτονικής χώρας βρίσκεται μια μετριοπαθής ηγεσία. Είναι επομένως προς το συμφέρον της χώρας, αλλά και προς το συμφέρον της ειρήνης στα Βαλκάνια να βρούμε μια κοινά αποδεκτή λύση στο όλο ζήτημα με ένα όνομα για όλες τις χρήσεις".

Κάποιοι το παίζουν "πιο πατριώτες" από τους υπόλοιπους και αυτό δεν βοηθάει

"Δεν βοηθάει να το «παίζουν» κάποιοι σε κρίσιμα εθνικά θέματα και σε κρίσιμες στιγμές, πιο πατριώτες από τους υπόλοιπους έλληνες" υποστήριξε ο κ. Μαντάς εκτιμώντας ότι "όλες οι σοβαρές πολιτικές δυνάμεις πρέπει να συμβάλλουν για να έχουμε λύση. Η Νέα Δημοκρατία φαίνεται όμως να ξορκίζει τη λύση. Δεν ευσταθούν τα επιχειρήματα περί μυστικής διπλωματίας. Δεν έγινε ακόμα  εκτενής ενημέρωση των πολιτικών δυνάμεων γιατί απλά η ελληνική κυβέρνηση προσέρχεται στις διαπραγματεύσεις με τις θέσεις του 2007-2008. Νομίζω πως ενημέρωση από την κυβέρνηση μπορεί να γίνει μετά το Νταβός".  

"Δεν θέλω να θυμίσω πως στο παρελθόν ο κ. Σαμαράς έριξε την κυβέρνηση του κ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για το ζήτημα αυτό. Κάνω όμως έκκληση σε όλους, αυτές τις κρίσιμες στιγμές των διαπραγματεύσεων να συμβάλλουν με σύνεση και σοβαρότητα για να βρεθεί λύση. Η μη λύση δεν είναι το ζητούμενο και δεν θα ευνοήσει τα συμφέροντα της χώρας.» σημείωσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL