Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μ. Καραμεσίνη: Πρόγραμμα «πρώτη πρόσληψη» για 20.000 ανέργους (Video)

Για το πρόγραμμα «πρώτη πρόσληψη» μίλησε η διευθύντρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη στην ΕΡΤ το οποίο δίνει κίνητρα σε νεαρής ηλικίας επιχειρηματίες να προσλάβουν προσωπικό και αποτελεί κίνητρο για την ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας.

Η επιχορήγηση αφορά αυτοαπασχολούμενους νέους και επιχειρήσεις νέων έως και 35 ετών που δεν είχαν απασχολήσει στο παρελθόν και δεν απασχολούν προσωπικό. Αυτή είναι και η βασική προϋπόθεση του προγράμματος που θα έχει 18 μηνη διάρκεια για πρόσληψη ανέργων ως 29 ετών και 12μηνη διάρκεια για πρόσληψη ανέργων ως 30 ετών και άνω.

Ο ΟΑΕΔ καλύπτει το 50% του μισθολογικού και μη μοσχολογικού κόστους δηλαδή και ασφαλιστικές, εργοδοτικές εισφορές. Το ανώτατο όριο επιχορήγησης είναι 500 ευρώ μηνιαίως για κάθε θέση μισθωτής εργασίας που δημιουργείται.

Η κ. Καραμεσίνη δήλωσε ότι οι επιχειρηματίες στον ιδιωτικό τομέα θα πρέπει να δίνουν τις νόμιμες αποδοχές σε κάθε νέα θέση που δημιουργούν. Μπορούν να επιχορηγηθούν μέχρι 5 νέες θέσεις εργασίας ταυτόχρονα.

Αιτήσεις μπορούν να γίνονται από αύριο, ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ και όπως είπε η κ. Καραμεσίνη είναι ένα πρόγραμμα που θα παραμείνει μονίμως ανοικτό. Όλοι οι νέοι επιχειρηματίες θα μπορούν να αξιοποιούν το πρόγραμμα αυτό για να κάνουν πρόσληψη προσωπικού. Αποτελεί κίνητρο για την ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας. Μέσα στο 2018 θα υπάρξουν άλλα τρία προγράμματα για την ενίσχυση των νέων.

Κατ. Μπρέγιαννη

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Δύο αντιλήψεις, δύο δρόμοι

Μετά τις Πρέσπες, η συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση ήταν ακόμα μία καθαρή αντιπαράθεση ανάμεσα σε δύο γραμμές: αυτή που αντιλαμβάνεται ως πρόοδο τον δημοκρατικό θεσμικό εκσυγχρονισμό της...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο