Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Έξι άδειες και μια θλιβερή παραφωνία

Παρακολουθώντας το βράδυ της Πέμπτης την έκτακτη εκπομπή που έβγαλαν στον αέρα οι εργαζόμενοι του Mega, διεκδικώντας τις θέσεις εργασίας αλλά και τα δεδουλευμένα από τους μετόχους της Τηλέτυπος Α.Ε.,...

Παρακολουθώντας το βράδυ της Πέμπτης την έκτακτη εκπομπή που έβγαλαν στον αέρα οι εργαζόμενοι του Mega, διεκδικώντας τις θέσεις εργασίας αλλά και τα δεδουλευμένα από τους μετόχους της Τηλέτυπος Α.Ε., είδαμε και ακούσαμε την κ. Βούλτεψη από πλευράς Νέας Δημοκρατίας να απαξιώνει πολιτικά, θεσμικά και οικονομικά τον διαγωνισμό του ΕΣΡ λέγοντας πως δεν θα σωθεί η χώρα με τα τριάντα εκατομμύρια ευρώ που θα πληρώσουν οι επιχειρηματίες για την εξασφάλιση δεκαετούς άδειας εκπομπής.

Η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέφερε στο προσκήνιο τη λογική και το καθεστώς του “τσάμπα” με τα οποία τόσο η παράταξή της όσο και το ΠΑΣΟΚ φιλοδώρησαν ένα επιχειρηματικό λόμπι που με αφετηρία την “ελεύθερη τηλεόραση”, η οποία στις αρχές της δεκαετίας του '90 ήρθε να σπάσει το μονοπώλιο της ΕΡΤ και πέρασε στο μοντέλο μιας “ιδιωτικής τηλεόρασης” που λειτουργούσε απαλλαγμένη από οιαδήποτε οικονομική υποχρέωση προς την Πολιτεία για τον “αέρα” που χρησιμοποιούσε.

Μέσα από παραθυράκια νόμων και στρεβλές αναγνώσεις του συντάγματος οι καναλάρχες, για χρόνια, πάτσιζαν αυτά που θα έπρεπε να πληρώνουν στο κράτος με τον διαφημιστικό χρόνο που παραχωρούσαν στα πολιτικά κόμματα κατά τη διάρκεια των προεκλογικών περιόδων. Η ανομία και το τσάμπα μακροημέρευαν έως τη στιγμή που η σημερινή κυβέρνηση αποφάσισε να βάλει τέρμα σε αυτό το καθεστώς προκαλώντας την μήνιν τόσο των επιχειρηματιών όσο και των κομμάτων που βαρύνονταν με τα στραβά μάτια του παρελθόντος.

Οι προσφυγές στη Δικαιοσύνη, οι απειλές και τα κροκοδείλια δάκρυα για τις δήθεν χαμένες θέσεις εργασίας που θα έφερνε η διά διαγωνισμού επιβολή τελών χρήσης των τηλεοπτικών συχνοτήτων κατάφεραν και κράτησαν ζωντανό για μερικούς ακόμη μήνες το όνειρο κάποιων για επιστροφή στο “τσάμπα”. Όνειρο από το οποίο ξύπνησαν όλοι μετά την ολοκλήρωση της προχθεσινής διαδικασίας στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, που οδηγεί πλέον τους ενδιαφερόμενους στον υποχρεωτικό δρόμο της νομιμότητας και της δικαιοσύνης.

Με τις αναμενόμενες παρουσίες αλλά και μια κραυγαλέα απουσία από τον διαγωνισμό του ΕΣΡ, ο τηλεοπτικός χάρτης της χώρας περνά σε μια νέα εποχή που πρέπει να συνοδευτεί με τη βελτίωση των εργασιακών σχέσεων στον χώρο της ιδιωτικής τηλεόρασης καθώς η διασφάλιση των θέσεων εργασίας είναι πλέον και με τον νόμο δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη. Μοναδική παραφωνία οι μεγαλομέτοχοι του Mega, που επέλεξαν το “μαύρο” και την απόγνωση για 420 εργαζόμενους.

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ν.Δ. όπως VMRO

Δυο μύθοι διακινούνται από τους επαγγελματίες πατριώτες και στην πλευρά του Αξιού και στην πλευρά του Βαρδάρη. Ο μύθος της προδοσίας κι ο μύθος της ταπείνωσης. Λένε οι εθνικιστές του VMRO στη...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο