Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.5°C19.6°C
3 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
1 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.3°C16.3°C
1 BF 65%
Οι Γκοτζαμάνηδες ανήκουν στο παρελθόν
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οι Γκοτζαμάνηδες ανήκουν στο παρελθόν

Ποιοι είναι αυτοί που ματαίωσαν την πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ της Δευτέρας στο Μεταξουργείο; Ποιοι είναι αυτοί που μπορούν να στερούν το δικαίωμα του λόγου από τον πρόεδρο της Βουλής; Ποιοι είναι, τέλος πάντων, αυτοί που αποφασίζουν και διατάζουν την κατ' ουσία απαγόρευση των δημόσιων εκδηλώσεων του ΣΥΡΙΖΑ με τη χρήση βίας και τραμπουκισμούς;

Προφανώς δεν πρόκειται για "συναγωνιστές" που υπηρετούν τον ίδιο σκοπό με εμάς, έστω με λάθος τρόπο, όπως κάποιοι από τον χώρο μας πίστευαν κάποτε εν τη αφελεία τους. Πρόκειται για ομάδες με εντελώς διαφορετική στρατηγική, ανταγωνιστική προς τη δική μας. Και αυτό οφείλουμε να κατανοήσουμε όλοι που συμπορευόμαστε στη ριζοσπαστική Αριστερά. Η δική μας Αριστερά και η δική μας πρόταση για το μέλλον δεν έχουν σχέση ούτε με την απαγόρευση της έκφρασης γνώμης του αντιπάλου, ούτε με τη βία των εξουσιαστών. Δεν έχουν σχέση με την πρακτική των αντισυγκεντρώσεων αγανακτισμένων πολιτών από τους οποίους προέκυψαν κατά το παρελθόν οι Γκοτζαμάνηδες και τα τρίκυκλα. Άλλες εποχές τότε, άλλες τώρα.

Στο ερώτημα ''γιατί πρέπει να ματαιωθούν οι δημόσιες εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ" η απάντηση είναι σαφής και αυτονόητη. Γιατί έπειτα από πολύ καιρό μπορεί η χώρα να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία. Γιατί η Ελλάδα βγαίνει σε λίγο από τα Μνημόνια και την εποπτεία και η ελληνική κυβέρνηση πρόκειται να διαπραγματευτεί την απομείωση του δημόσιου χρέους. Για να μην πληροφορηθούν όλοι και όλες για το τιτάνιο έργο αυτής κυβέρνησης για την έξοδο από την κρίση, πρέπει το κόμμα που υπερψήφισε ο λαός τρεις φορές να μην έχει δημόσιο λόγο. Να μην έχει αντίλογο η προπαγάνδα της Δεξιάς και του κατεστημένου.

Η κυβέρνηση του Αλ. Τσίπρα υπερασπίζεται το δικαίωμά της να απευθύνεται και να συνομιλεί με τους πολίτες σαν υπεύθυνη κυβέρνηση. Και θα χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο μέσο για την προάσπιση της δημοκρατίας και την πλήρη ασφάλεια των πολιτών που επιθυμούν και δικαιούνται να ενημερωθούν από τα κυβερνητικά στελέχη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL