Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.9°C21.9°C
2 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.2°C19.9°C
2 BF 43%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.0°C20.4°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.4°C18.9°C
2 BF 42%
Κ. Ζαχαριάδης: Μετά από 8 χρόνια μνημόνια είναι η πρώτη αξιολόγηση που δεν έχει νέα μέτρα (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κ. Ζαχαριάδης: Μετά από 8 χρόνια μνημόνια είναι η πρώτη αξιολόγηση που δεν έχει νέα μέτρα (Video)

https://www.youtube.com/embed/64E8tNjfzMY

«Η διαφορά στα εργασιακά είναι ότι από εκεί που χρειάζονταν το 1/3 στα πρωτοβάθμια σωματεία τοπικής εμβέλειας για να ληφθεί απόφαση τώρα θα χρειάζεται το 1/2. Η δραματοποίηση ότι καταργείται το δικαίωμα στην απεργία δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα» είπε υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι «δεν θα προχωρούσαμε σε αυτή την αλλαγή αν δεν ήμασταν σε μνημόνιο».

Σημείωσε επίσης ότι υπάρχει «μια σειρά διατάξεων που έρχονται που θα βελτιώσουν την θέση των εργαζόμενων στην εργασία για παράδειγμα η έναρξη των συλλογικών διαπραγματεύσεων, αύξηση του κατώτατου μισθού και επέκταση των ελέγχων του ΣΕΠΕ» ενώ απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση ρώτησε: «Όταν ψήφιζαν το χαμήλωμα του κατώτατου μισθού το έκαναν με χαρά;»

«Το 2018 θα βγάλουμε τη χώρα από το μνημόνιο ενώ εσείς τη βάλατε, αυτή είναι η διαφορά» απάντησε στην κριτική της κ. Γιαννακοπούλου που εκπροσωπούσε το ΠΑΣΟΚ – ΔΗΣΥ τονίζοντας ότι « έχουμε σχέδιο για την έξοδο της χώρας, δεν πανηγυρίζουμε ούτε καταστροφολογούμε όμως. Έχουμε την ευθύνη να οργανώσουμε ένα μεταμνημονιακό μέλλον με βιωσιμότητα, δικαιοσύνη, υγιή οικονομική δραστηριότητα ώστε οι πολίτες να ανακτήσουν χαμένο βιοτικό επίπεδο».

Αναφορικά με το Μακεδονικό ο κ. Ζαχαριάδης υποστήριξε ότι είναι προς όφελος της χώρας να επιλυθεί ενώ έκρινε θετικό ότι η Εκκλησία μίλησε για χαμηλούς τόνους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL