Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.4°C
4 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.3°C19.7°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C18.3°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
6 BF 53%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 48%
Χ. Μαντάς: Η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου σηματοδοτεί τα επόμενα βήματα για την έξοδο από τα μνημόνια (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χ. Μαντάς: Η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου σηματοδοτεί τα επόμενα βήματα για την έξοδο από τα μνημόνια (Video)

https://www.youtube.com/embed/XeW1m1AW6j4

Ο κ. Μαντάς αναφέρθηκε στα θετικά μέτρα που περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο το οποίο  κατατέθηκε σε ξεχωριστά άρθρα ώστε να δίνεται η δυνατότητα στους βουλευτές να διαφοροποιηθούν. Ειδικότερα ανέφερε ότι στα θετικά μέτρα του πολυνομοσχεδίου περιλαμβάνονται το κτηματολόγιο και η απλοποίηση της αδειοδότησης των επιχειρήσεων. Με το κτηματολόγιο και τους δασικούς χάρτες ολοκληρώνεται η διαδικασία της χωροταξίας στη χώρα μας. Ενώ η αδειοδότηση των επιχειρήσεων θα γίνεται με ένα χαρτί και οι έλεγχοι θα έπονται. Όπως ενημέρωσε ο κ. Μαντάς ήδη έχουν μπει σε αυτή τη διαδικασία από τον Ιούνιο 20.000 επιχειρήσεις .

«Δεν υπάρχει θέμα κατάργησης του δικαιώματος της απεργίας» ξεκαθάρισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. Η σχετική ρύθμιση αφορά τα πρωτοβάθμια επιχειρησιακά σωματεία και όχι τα κλαδικά. Δυσκολεύει το θέμα της απαρτίας όχι όμως τη λήψη απόφασης της απεργίας. Πρόσθεσε ότι «δεν θα το επιλέγαμε αλλά είναι ο συμβιβασμός για να αποφύγουμε το λοκ άουτ».

Αναφορικά με τα οικογενειακά επιδόματα τόνισε ότι προστέθηκε ένα 40% στο σύνολο του προϋπολογισμού των οικογενειακών επιδομάτων και παραδέχθηκε ότι «πράγματι από τις 804.000οικογένειες οι 738.000 ευνοούνται και οι υπόλοιπες μένουν στα ίδια ή υφίστανται μικρή μείωση».

Σχετικά με τις δηλώσεις του υπουργού μεταναστευτικής πολιτικής Γ. Μουζάλα για τις ενδείξεις ότι είναι πραξικοπηματίες οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί, ο κ. Μαντάς υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει ζήτημα έκδοσης μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου. Η χώρα θα τηρήσει το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της χώρας. Όποιες ενδείξεις υπάρχουν θα κατατεθούν στα αρμόδια όργανα που είναι να πάρουν απόφαση.

Κλείνοντας ο Χρήστος Μαντάς υπογράμμισε ότι τo 2018 το συνολικό ποσό για την κοινωνική πολιτική θα φτάσει να είναι 1 δις 813.000 ευρώ.

Κατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL