Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C25.1°C
4 BF 39%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.5°C20.1°C
4 BF 44%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.2°C21.0°C
4 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.4°C22.2°C
5 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
21.2°C21.9°C
3 BF 26%
Κοκορομαχίες χωρίς ουσία από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για το «Μακεδονικό» (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κοκορομαχίες χωρίς ουσία από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για το «Μακεδονικό» (Video)

«Κοκορομαχίες χωρίς ουσία και λόγο δεν αφορούν τη χώρα» σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βέττας. Την ίδια ώρα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς ενημέρωνε το υπουργικό Συμβούλιο για την εθνική θέση της χώρας για το "Μακεδονικό" η οποία έχει ήδη παρουσιαστεί το 2007-2008 και αφορά συνθέτη ονομασία με γεωγραφική προέλευση για χρήση έναντι όλων.

«Θα μπούμε στη συζήτηση αν υπάρξει κυβερνητική πρόταση» είπε κλείνοντας η εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ., Μαρία Σπυράκη και επιχείρησε να παρουσιάσει ενιαία τη θέση του κόμματός της όπως αυτή εκφράστηκε το 2007 στο Βουκουρέστι για διπλή ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό απαντώντας έτσι στα σενάρια που κυκλοφόρησαν για δημιουργία νέου κόμματος στα δεξιά της Ν.Δ. με αφορμή το "Μακεδονικό".

https://www.youtube.com/embed/1SFpLsHWteI

Ωστόσο δεν παρέλειψε να επιτεθεί ταυτόχρονα στην κυβέρνηση από τη μια ότι δεν έχει ενιαία θέση στο συγκεκριμένο ζήτημα και την ίδια ώρα τον Υπουργό Άμυνας, Π. Καμμένο για «τούμπες». Ωστόσο κατέληξε λέγοντας ότι η Ν.Δ. θα μπει στη συζήτηση αν υπάρξει κυβερνητική πρόταση.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να πετάξει το μπαλάκι στην αντιπολίτευση είπε ο βουλευτής της Χρήστος Σταϊκούρας στο ίδιο κανάλι επαναλαμβάνοντας την προσήλωση της Ν.Δ. στη θέση του 2007, ενώ σε ερώτηση αν υπάρχουν διαφωνίες στη Ν.Δ. ο κ. Σταϊκούρας επανέλαβε την εθνική θέση αποφεύγοντας να σχολιάσει περαιτέρω.

Για έλλειψη ενημέρωσης κατηγόρησε την κυβέρνηση αρχικά, ο Ανδρέας Λοβέρδος για να πει μετά ότι δεν ζητήθηκε (όπως είναι λογικό) πριν τις απαραίτητες συναντήσεις των δύο χωρών. Χρέωσε στην κυβέρνηση ότι ενώ η χώρα έχει θέση διαμορφωμένη από το 2007-2008, η ίδια, εμφανίζεται με δύο γραμμές. Μίλησε για «ενδοκυβερνητικές τριβές» και κλείνοντας δήλωσε ότι «εμπιστευόμαστε την εθνική θέση».

https://www.youtube.com/embed/jjsukeEPHh4

«Μας ενόχλησε πάρα πολύ ότι δεν μάθαμε τίποτα επισήμως αλλά από τον τύπο» για το θέμα είπε ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης στην ΕΡΤ επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση για λάθος χειρισμούς και κάλυψε τη Ν.Δ. που όπως ισχυρίστηκε «κρίνεται» για την πολιτική αξιοποίηση ενός εθνικού θέματος. «Είναι κάτι το οποίο θα έπρεπε να είχε γίνει ήδη» απαιτώντας ενημέρωση αλλά όχι επίσημα.

Τέλος η βουλεύτρια του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη δήλωσε καχύποπτη για τα κίνητρα, τα οφέλη και το timing γιατί άνοιξε η συζήτηση τώρα και υποστήριξε μετά από μια σύντομη εθνικιστική έξαρση -για το πώς θα ονομάζεται ο στρατιώτης από την ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ-, ότι το ζήτημα αυτό είναι γιατί «η κυβέρνηση επιδιώκει να γίνουν εθνικιστικές πορείες με λάβαρα για να μην κάνουν απεργία για τα προαπαιτούμενα. Γι’ αυτό τα φέρνει μαζί…». 

Διαβάστε επίσης: Αχίλλειος πτέρνα για τη Ν.Δ. το «Μακεδονικό»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL