Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.7°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.5°C18.5°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.4°C18.0°C
4 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C19.9°C
3 BF 40%
ΣΤΑ ΨΙΛΑ / Μιά χρονιά στα ψιλά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΤΑ ΨΙΛΑ / Μιά χρονιά στα ψιλά

Γράφοντας τις τελευταίες λέξεις του 2017, το χέρι κινείται μηχανικά πάνω σε δρόμους που περπατήσαμε, σε εικόνες που μας σημάδεψαν και σε πρόσωπα που έδωσαν το στίγμα της χρονιάς που φεύγει. Ημέρες απολογισμών και ανασκοπήσεων είναι αυτές οι λιγοστές που απέμειναν ώς τον ερχομό του νέου έτους, που με τη σειρά του θα φέρει νέους δρόμους, νέες εικόνες και νέα πρόσωπα που θα σχηματίσουν το ψηφιδωτό του 2018.

Κοιτάζοντας πίσω, θα συναντήσουμε τα πρωτοσέλιδα και τους πηχυαίους τίτλους της χρονιάς αλλά και όλα όσα πέρασαν στα ψιλά της επικαιρότητας. Όλες αυτές τις ειδήσεις που είτε αγνοήθηκαν είτε υποτιμήθηκαν είτε παραμερίστηκαν από την πρώτη γραμμή της ειδησεογραφίας. Ειδήσεις που συνήθως αφορούσαν κάποιες μικρές γωνίες της καθημερινότητας. Ειδήσεις που έρχονταν κόντρα στο ρεύμα των συστημικών ΜΜΕ. Ειδήσεις με πρωταγωνιστές πρόσωπα που συνήθως τα φώτα της δημοσιότητας δεν τα φτάνουν. Ειδήσεις της τελευταίας σελίδας αλλά και ειδήσεις που κάποιοι επιμένουν να μας πείσουν ότι δεν είναι ειδήσεις.

Σε εποχές που η μάχη της ενημέρωσης δίνεται δυστυχώς σε ναρκοθετημένα πεδία ψευδών και κατασκευασμένων ειδήσεων. Σε εποχές σημαδεμένες από ένα περίσσευμα τεχνητού κινδύνου που ροκανίζει τις αντοχές της κοινής γνώμης. Σε εποχές που η αξιοπιστία όλων μας δοκιμάζεται καθημερινά στον ύψιστο βαθμό και ο Τύπος περνά μια σκληρή δοκιμασία, αποτελεί στοίχημα η αξιοπρεπής επιβίωση της ενημέρωσης και των ανθρώπων της μέσα στο τοξικό περιβάλλον που κάποιοι "βαρόνοι" έχουν δημιουργήσει.

Με τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας να περνούν συνήθως στα ψιλά. Με τους αληθινούς αγώνες των ανθρώπων του μόχθου να περνούν στα ψιλά, σε αντίθεση με τα μικρά που τεχνηέντως γίνονται μεγάλα, κάποιοι εξακολουθούν να δοκιμάζονται καθημερινά με τις προκλήσεις και τις δοκιμασίες των ημερών μας.

Συχνά απομονωμένοι, συχνά με τη ρετσινιά του γραφικού στην πλάτη, κάποιοι εξακολουθούν να επιμένουν κόντρα σε ό,τι το κατεστημένο της ενημέρωσης επιβάλλει.

Με την ευχή να ξεφύγουμε από την επιδημία των ψευδών ειδήσεων και της χειραγώγησης της κοινής γνώμης, είθε η καινούργια χρονιά να μας συνοδεύσει με περισσότερη αλήθεια και πιο πολλή ανθρωπιά, ώστε οι ειδήσεις να γράφονται για τους πραγματικούς πρωταγωνιστές της ζωής μας.

Καλή χρονιά!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL