Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.6°C22.3°C
3 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
15 °C
14.1°C16.6°C
2 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.5°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
30 °C
24.4°C29.8°C
6 BF 21%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.9°C15.7°C
2 BF 94%
Η τροπολογία που άλλαξε
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η τροπολογία που άλλαξε

Ψηφίστηκε, έπειτα από ονομαστική ψηφοφορία που προκάλεσε το ΚΚΕ, η επίμαχη τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης για την αυτεπάγγελτη δίωξη όσων παρακωλύουν τους πλειστηριασμούς, κάτι που αποτελούσε πάγιο αίτημα των συμβολαιογράφων προκειμένου να προχωρήσουν στη διαδικασία.

Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ ψήφισαν "παρών", θετικά ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛΛ., ενώ καταψήφισαν Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ και Ένωση Κεντρώων. Η τροπολογία πέρασε τελικά χωρίς τη δεύτερη παράγραφο, που είχε προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων και στο εσωτερικό της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν οι παρεμβάσεις και οι πιέσεις των βουλευτών του κόμματος άλλωστε που οδήγησαν στην απόφαση του Στ. Κοντονή να αποσύρει την πολυσυζητημένη διάταξη.

Υπενθυμίζεται ότι η παράγραφος που απαλείφθηκε προέβλεπε την αυτεπάγγελτη δίωξη της "απειλής κατά υπαλλήλων πλειστηριασμού ή συμβολαιογράφων". Η ανακοίνωση έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Με την τελική μορφή της διάταξης διώκονται αυτεπάγγελτα η χρήση βίας και η παρακώλυση πλειστηριασμών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL