Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.1°C17.0°C
3 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.4°C13.8°C
2 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
10.4°C14.4°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
11.5°C14.1°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.9°C13.5°C
1 BF 75%
Ρατσιστικό παραλήρημα του δημάρχου Ωραιόκαστρου Α. Γαβότση (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ρατσιστικό παραλήρημα του δημάρχου Ωραιόκαστρου Α. Γαβότση (Video)

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου ξαναχτύπησε. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ωραιοκάστρου ο δήμαρχος Αστέριος Γαβότσης καταφέρθηκε εναντίον των υπαλλήλων του δήμου με χρησιμοποιώντας με ρατσιστικό τρόπο τον όρο ΑΜΕΑ.

Συγκεκριμένα απευθυνόμενος στον δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης, πρώην αντιδήμαρχο Α. Πολυχρονίδη είπε:

«Πενήντα μηχανικούς έχει η Θέρμη, εάν θέλετε να ξέρετε και εμείς έχουμε εννιά. Και οι μισοί ξέρετε ποιοι είναι. Σχεδόν «ΑΜΕΑ». Στην πράξη και στη γνώση. Και στην ψυχολογία» .

Παρόλο που ο κ. Πολυχρονίδης διαμαρτυρήθηκε έντονα εφιστώντας την προσοχή στο δήμαρχο ότι προσβάλλει συναδέλφους και δεν το τιμά αυτό, εκείνος επέμεινε και δεν ανακάλεσε.

Πηγή: http://www.oraiokastronet.gr/?p=44537

Σε σημερινή σχετική δήλωση του ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου Ασ. Γαβότσης παραδέχεται ότι υπέπεσε σε ρατσιστική χρήση του όρου ΑΜΕΑ αναφέροντας ότι χρησιμοποίησε "αδόκιμη έκφραση" για να χαρακτηρίσει δυσλειτουργίες στον Δήμο. 

Αναλυτικά η δήλωση του Δημάρχου Ωραιοκάστρου Αστέριου Γαβότση:

 Ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης προέβη στην παρακάτω δήλωση αναφορικά με τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και τη συζήτηση για τη λειτουργία πολεοδομικού γραφείου στο Δήμο Ωραιοκάστρου:
 «Κατά τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σε μια αποστροφή του λόγου μου χρησιμοποίησα μια αδόκιμη έκφραση προκειμένου να εκφράσω τον προβληματισμό μου σχετικά με τη λειτουργία πολεοδομικού γραφείου στο Δήμο μας.
Σε καμία περίπτωση δεν είχα την πρόθεση να θίξω προσωπικά και επαγγελματικά κανέναν υπάλληλο ή στέλεχος της Τεχνικής Υπηρεσίας, η οποία αποδίδει τα μέγιστα βάσει των υφιστάμενων δύσκολων συνθηκών».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL