Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.2°C
3 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
17 °C
13.6°C19.4°C
2 BF 78%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.4°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.7°C24.8°C
6 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 82%
Και γιατί δεν πήγαινε στον Κωτσόβολο;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Και γιατί δεν πήγαινε στον Κωτσόβολο;

Καθώς άκουγα τον Κυριάκο Μητσοτάκη να εξηγεί από το βήμα του 11ου Συνεδρίου της Ν.Δ. πως “δεν πρέπει να φοβόμαστε την αλλαγή πώς θα πείσουμε τους πολίτες ότι θα αλλάξουμε τη χώρα αν δεν αλλάξουμε πρώτα εμείς οι ίδιοι”, μου ήρθε στο νου μια αποστροφή από την προ ημερών κατάθεση της Αικατερίνης Τσακάλου στη δίκη για τις μίζες της Siemens που πέρασε στα ψιλά. Εκεί όπου η πρώην γραμματέας του Μιχάλη Χριστοφοράκου, μεταξύ άλλων, είχε αποκαλύψει ότι κάποτε της είχε τηλεφωνήσει η Μαρέβα Γκραμπόφσκι απαιτώντας να της στείλουν στο σπίτι μια καφετιέρα για γαλλικό καφέ. Σε εκείνο το σημείο ακούστηκε από τη δικαστική έδρα το ρητορικό ερώτημα “και γιατί δεν πήγαινε να πάρει μια καφετιέρα από τον Κωτσόβολο;”.

Απάντηση φυσικά δεν δόθηκε, καθώς η μάρτυς δεν μπήκε στον πειρασμό να σχολιάσει τη φτήνια των ανθρώπων που, έχοντας μάθει στο τσάμπα, θεωρούν έξοδο περιττό να δώσουν ακόμη και 20 ευρώ για μια καφετιέρα. Και κάπου εδώ επανέρχονται τα περί αλλαγής του συζύγου της κυρίας Γκραμπόφσκι, που κάλεσε τους συνέδρους της Ν.Δ. να δαμάσουν τα έσω Εξάρχεια την ώρα που αυτός και η οικογένειά του δεν μας έχουν πείσει πως μπορούν να δαμάσουν το πάθος τους για το χρήμα και τα οικονομικά οφέλη της εξουσίας. Αυτοί που δεν μπορούν να δαμάσουν και να τιθασεύσουν τον εθισμό τους σε φορολογικούς παραδείσους, σε off shore και δώρα της Siemens καλούν όλους τους υπόλοιπους σε μια εικονική αλλαγή προσωπείου, με απώτερο στόχο την επιστροφή στην εξουσία και όσα αυτή συνεπάγεται.

Βαρύγδουπες φράσεις κενές περιεχομένου από έναν πολιτικό που καυχιέται ότι το κόμμα του, απαλλαγμένο από ταξικές αγκυλώσεις, μπορεί να ενώσει πλούσιους και φτωχούς κάτω από τη σκέπη και την ηγεμονία του ιδίου. Αυτού του ιδίου του χρεωμένου με τα θαλασσοδάνεια του "Κήρυκα" Χανίων και πολλαπλώς ωφελημένου από αγροτικές επιδοτήσεις, που σταδιοδρόμησε με την ευγενική χορηγία της Siemens, που του χάριζε ακόμη και καφετιέρες των 20 ευρώ όταν δεν βρισκόταν σε φορολογική διάσταση με τη σύζυγό του. Αυτού του ιδίου που χαρακτηρίζει ψίχουλα τα κοινωνικά επιδόματα σε οικονομικά αδύναμους και ανέργους, ενώ αρνιόταν να βάλει το χέρι στην τσέπη για τα ψίχουλα που κοστίζουν δύο ηλεκτρικές συσκευές αφού μπορούσε να τις έχει τσάμπα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL