Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.2°C18.8°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.1°C17.3°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.9°C16.0°C
0 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.8°C18.3°C
4 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.5°C15.7°C
0 BF 67%
Δ. Στούμπος: Ζητούμενο για τη χώρα, μια σοβαρή αντιπολίτευση και όχι φληναφήματα (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δ. Στούμπος: Ζητούμενο για τη χώρα, μια σοβαρή αντιπολίτευση και όχι φληναφήματα (Video)

https://www.youtube.com/embed/GIj2NL3nxJQΜιλώντας για τις εκλογές υποστήριξε ότι βρισκόμαστε σε μια «παρατεταμένη προεκλογική περίοδο» και υπενθύμισε ότι «αυτή η κυβέρνηση δεν ψηφίστηκε από αριστερούς 35% αλλά από τους πολίτες που είδαν την χρεοκοπία ολόκληρου δικομματικού συστήματος με πολλά στοιχεία διαφθοράς και δοκίμασαν άλλους ανθρώπους, μια νέα γενιά πολιτικών με αυτή την εμπειρία, ετοιμότητα πρωτογενώς στην εξουσία, περιμένοντας να δουν περισσότερα αποτελέσματα».

«Ζητούμενο στη δημοκρατία της χώρας είναι να γίνεται σοβαρή συζήτηση, σοβαρή αντιπαράθεση  και όχι φληναφήματα» υπογράμμισε ο κ. Στούμπος προτείνοντας μια άλλη αντιπολιτευτική γραμμής στη Ν.Δ.

«Η πραγματική αντιπολίτευση που έπρεπε να κάνει η Ν.Δ. θα ήταν πως να γίνει πιο αποτελεσματική η αντιμετώπιση της φορολόγησης και των φοροδιαφευγόντων γιγάντων και όχι να κλαψουρίζει για αν έχασε κανένα ευρώ κάποιος» είπε χαρακτηριστικά.

"Μη λέμε ανέκδοτα στους νέους"

Έντονη αντιπαράθεση υπήρξε με τον καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος του ΕΠΑΜ Δημήτρη Παναγιωτόπουλου που υποστήριζε ότι «η δημοκρατία έχει καταλυθεί» στη χώρα. https://www.youtube.com/embed/xAdemX4e2YE

“Διαφωνώ 150 φορές με όποιον ισχυρίζεται ότι δεν έχουμε δημοκρατία" απάντησε ο Δ. Στούμπος επισημαίνοντας ότι "έχουμε ελλείμματα στη δημοκρατία αλλά είμαστε μπροστά και η χώρα μας και η Ευρώπη από άλλους” απταντώντας έτσι στους ακραίους ισχυρισμούς περί «πραξικοπήματος».

«Να μην λέμε ανέκδοτα» υπέδειξε στον καθηγητή ο κ. Στούμπος ρωτώντας τον «αν αμφισβητεί ότι έχουμε δημοκρατία»; Παρά τις λεκτικές ακρότητες ο καθηγητής τουλάχιστον είπε ότι το ΕΠΑΜ θα κατέβει στις επόμενες εκλογές απευθυνόμενος στους "πατριώτες".

Αναφερόμενος στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, ο κ. Στούμπος υποστήριξε ότι «χάθηκε ένα στοίχημα στην ΕΡΤ διότι είχε όλη την ευκαιρία η σημερινή κυβέρνηση να δώσει μια νέα ώθηση και ακόμα δεν την αξιοποίησε». Η δημόσια ραδιοτηλεόραση έχασε την ευκαιρία να κερδίσει την ακροαματικότητα μπροστά στην απαξίωση που είχαν περιπέσει τα χρεοκοπημένα ιδιωτικά κανάλια, πρόσθεσε τονίζοντας ότι «είναι ζήτημα δημοκρατίας μια ισχυρή δημόσια ραδιοτηλεόραση και είναι ζήτημα χαμένο από το 1989 διότι τότε έγινε η χειρότερη εκποίηση στον ιδιωτικό τομέα».

Kατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL