Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
14.8°C17.3°C
3 BF 84%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.9°C14.4°C
2 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C14.3°C
2 BF 88%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
18.0°C18.8°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.9°C
3 BF 100%
Σ. Αναγνωστοπούλου: Η Ν.Δ. πιστή σε ένα κακέκτυπο νεοφιλελευθερισμό αρνείται τον αναδιανεμητικό χαρακτήρα του κράτους (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σ. Αναγνωστοπούλου: Η Ν.Δ. πιστή σε ένα κακέκτυπο νεοφιλελευθερισμό αρνείται τον αναδιανεμητικό χαρακτήρα του κράτους (Video)

https://www.youtube.com/embed/Y0LRc0gFO04

Όλη η προσπάθεια της κυβέρνησης έχει επικεντρωθεί στην σταθεροποίηση της οικονομίας κάτι που σύμφωνα με τις δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων είναι πλέον εφικτό. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η πτώση των ομολόγων στο 4% σε επίπεδα 2008, δηλαδή προ κρίσης ώστε να επιτευχθεί μια καθαρή έξοδος.

Παράλληλα άμεση προτεραιότητα έχει η στήριξη των κοινωνικά αδύναμων μονάδων είπε η κ. Αναγνωστοπούλου αναφέροντας ότι «πολλές φορές λέμε νούμερα χωρίς να υπολογίζουμε ποιες ομάδες του πληθυσμού έτειναν να περιθωριοποιηθούν». Το κοινωνικό μέρισμα είναι προς αυτή την κατεύθυνση.

Σε ερώτηση για τους πλειστηριασμούς η κ. Αναγνωστοπούλου υπενθύμισε ότι ο νόμος Κατσέλη-Σταθάκη παραμένει σε ισχύ ενώ διαβεβαίωσε ότι υπάρχει πλέγμα προστασίας για την α’ κατοικία με εισοδηματικά κριτήρια, μέχρι να βγούμε από τα μνημόνια. Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο για σχετική νομοθέτηση μετά την έξοδο της χώρας από την επιτροπεία όπου το κράτος θα είναι και πάλι ελεύθερο να νομοθετεί.

Η κ. Αναγνωστοπούλου απάντησε στο επιχείρημα που αναπαράγει η Ν.Δ. για ανυπαρξία φόρων τονίζοντας ότι: «Η Ν.Δ. αρνείται το αναδιανεμητικό χαρακτήρα του κράτους πιστή σε ένα κακέκτυπο νεοφιλελεύθερης πολιτικής η οποία υποστηρίζει να μην υπάρχουν φόροι» υποστήριξε εξηγώντας ότι «οι φορολογικοί παράδεισοι είναι η προέκταση του αιτήματος να μην υπάρχει φορολογία».  «Πως θα κάνει το κράτος κοινωνική πολιτική αν δεν υπάρχουν φόροι;» αναρωτήθηκε.

Τέλος, υπενθύμισε ότι «έφυγαν 500 δις ευρώ στο εξωτερικό όταν έβγαιναν ο κ. Γεωργιάδης και η κ. Μπακογιάννη που καλούσαν τον κόσμο να πάρουν τα λεφτά τους από τις τράπεζες. Που θα βρουν τα λεφτά να κόψουν τους φόρους;» πρόσθεσε.

Κατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL