Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.6°C21.2°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.5°C22.0°C
2 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C20.2°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
20.1°C20.1°C
2 BF 47%
Και στο βάθος το προσφυγικό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Και στο βάθος το προσφυγικό

Ούτε λίγο ούτε πολύ, η αξιωματική αντιπολίτευση χαρακτήρισε λανθασμένη την επιλογή της κυβέρνησης να προχωρήσει στην πρόσκληση του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, υποστηρίζοντας πως οι συνομιλίες με τον Τούρκο Πρόεδρο όχι μόνο δεν είναι απαραίτητες, αλλά, αντιθέτως, είναι επικίνδυνες. Ουσιαστικά, η Νέα Δημοκρατία και οι επικοινωνιακοί της νευρώνες, σε μια ανοιχτή αμφισβήτηση των ικανοτήτων του Προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών, ζητούν τη διακοπή κάθε διπλωματικής δραστηριότητας της χώρας έως την ημέρα που η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας περάσει στα χέρια του Κυριάκου Μητσοτάκη και των εκλεκτών του. Έως τότε η χώρα δεν μπορεί να συνομιλεί με τους γείτονες. Δεν επιτρέπονται ούτε συζητήσεις, ούτε επαφές, ούτε φυσικά εκατέρωθεν επισκέψεις. Με λίγα λόγια, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις πρέπει να παγώσουν μέχρι η χώρα μας να αποκτήσει έναν πολιτικό ηγέτη αντάξιο του Ταγίπ Ερντογάν.

Υπονομεύοντας τις ελληνικές θέσεις προτού κιόλας ολοκληρωθεί η επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στην Αθήνα, η αξιωματική αντιπολίτευση επιδόθηκε με το καλημέρα σε μια υπόγεια αμφισβήτηση των πολιτικών και πολιτειακών εκπροσώπων της χώρας προς άγρα μικροκομματικών εντυπώσεων και μόνο. Αδυνατώντας να “πιαστούν” από τις καθαρές και σαφείς τοποθετήσεις του πρωθυπουργού, στοχεύουν εναλλάξ στην αναγκαιότητα της επίσκεψης αλλά και στο περιεχόμενο της πρωινής ομιλίας του Προέδρου της Δημοκρατίας, παραβλέποντας φυσικά πως για χρόνια το κόμμα τους έχει ακολουθήσει τη χάραξη της εξωτερικής πολιτικής στα ελληνοτουρκικά όπως αυτή έχει καθοριστεί από το δίδυμο Μολυβιάτη - Παυλόπουλου.

Το κόμμα που για μια διετία μας έχει βομβαρδίσει επανειλημμένως με το αντεπιχείρημα της “απομονωμένης χώρας”, και άλλες τόσες φορές έχει διαψευσθεί από την πραγματικότητα και την αναβαθμισμένη θέση της χώρας στο διπλωματικό επίπεδο, εξέπεσε χθες στο ναδίρ του απομονωτισμού, υποστηρίζοντας πως η Αθήνα θα έπρεπε να αρνηθεί την επίσκεψη Ερντογάν μην τυχόν και η τουρκική πλευρά αρθρώσει τις διεκδικήσεις της μέσα στο σπίτι μας χωρίς να έχει απέναντί της τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στο κυνήγι των μικροπολιτικών εντυπώσεων εθελοτυφλούν μπροστά στην αναγκαιότητα της άμεσης αντιμετώπισης από την Αθήνα και την Άγκυρα των προβλημάτων που η προσφυγική κρίση έχει συσσωρεύσει και στις δύο πλευρές του Αιγαίου. Μιας αντιμετώπισης που όφειλε να τεθεί υπό συζήτηση σε ανώτατο επίπεδο, προτού η συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας καταρρεύσει εις βάρος των δύο χωρών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL