Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.9°C
3 BF 90%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
2 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C13.2°C
4 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.1°C18.0°C
5 BF 78%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 100%
Αγόμενος, φερόμενος και εγκλωβισμένος...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αγόμενος, φερόμενος και εγκλωβισμένος...

Ήρθε η στιγμή και για το πιο σύντομο, και ανώδυνο, πέρασμα της Ελλάδας από τη “βάσανο” του Eurogroup: Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης ενέκριναν, σε συνοπτικό χρόνο και με εξίσου συνοπτικές διαδικασίες, την τεχνική συμφωνία (SLA) που είχε κλείσει το Σάββατο το βράδυ μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και θεσμών στο Hilton. "Είναι εξαιρετικό που έχουμε συμφωνία εγκαίρως" σχολίασε ο Ντάισελμπλουμ, προσθέτοντας ότι αυτό δείχνει πως «όλες οι πλευρές εργάστηκαν σκληρά και με αφοσίωση». Δεν συμφωνεί όμως η αξιωματική αντιπολίτευση στην Ελλάδα, που θεωρεί απάτη τη συμφωνία, διότι -λέει- θα ακολουθήσει και τέταρτο Μνημόνιο!

ΘΛΙΒΕΡΟΣ εγκλωβισμός στη γραμμή των νέων νταβατζήδων που καίγονται να ρίξουν την κυβέρνηση τώρα και σέρνουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος -πλέον- είναι δακτυλοδεικτούμενος ως “φαινόμενο” στην Ευρώπη. Κι αυτό γιατί από παντού όλα τα μηνύματα είναι θετικά. Από την πλευρά του, ο επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί μίλησε για «εξαιρετικά νέα», που στέλνουν ισχυρό μήνυμα εμπιστοσύνης στους επενδυτές, ενώ τις εξελίξεις χαιρέτησε και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βλ. Ντομπρόβσκις.

«Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ σηματοδοτεί την ολοκλήρωση ενός κρίσιμου βήματος" αναφέρει το δημοσίευμα του πρακτορείου οικονομικών ειδήσεων και αναλύσεων Bloomberg, προσθέτοντας: «Μια επιτυχής ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης δεν θα συνεπάγεται μόνο την εκταμίευση νέων δανείων, αλλά θα βοηθήσει επίσης την Ελλάδα να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών, καθώς σχεδιάζει να χρηματοδοτηθεί και πάλι από τις χρηματοπιστωτικές αγορές». Επίσης, ο ESM ανακοίνωσε, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της εφαρμογής των βραχυπρόθεσμων μέτρων, την πρώτη ελάφρυνση του χρέους για την Ελλάδα.

«ΚΟΙΤΑΖΟΝΤΑΣ στο μέλλον, το βασικό μας σενάριο παραμένει ότι η Ελλάδα θα επιτύχει μια καθαρή έξοδο από το πρόγραμμα βοήθειας, όταν αυτό θα λήξει το επόμενο καλοκαίρι» ανέφερε ο Βολφάνγκο Πικόλι, συμπρόεδρος της εταιρείας Teneo Intelligence, σε σημείωμα στους πελάτες της.

«Η ΑΘΗΝΑ βάζει στο αρχείο την κρίση» είναι ο τίτλος άρθρου της ιταλικής οικονομικής εφημερίδας "Il Sole 24 Ore". Το Eurogroup της Δευτέρας επιβεβαίωσε τις τελευταίες λεπτομέρειες. "Αυτή τη φορά οι Έλληνες βλέπουν ξεκάθαρα το τέλος του τούνελ" επισημαίνει η γαλλική οικονομική εφημερίδα «Les Echos». Και όλα αυτά είχαν πολύ κόπο από τους Έλληνες. Ιπτάμενος και τζέντλεμαν έγινε ο πρωθυπουργός για να αλλάξει τους συσχετισμούς ώστε η χώρα να επιστρέψει στην κανονικότητα.

Περαστικά, κύριε Μητσοτάκη!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL