Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C18.7°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.4°C18.0°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.3°C18.0°C
0 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
1 BF 69%
Αν. Νεφελούδης: Έρχονται και νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους δανειολήπτες του ΟΕΚ (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αν. Νεφελούδης: Έρχονται και νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους δανειολήπτες του ΟΕΚ (Video)

https://www.youtube.com/embed/BikBS4vjhig

Όπως ενημέρωσε θα υπάρξει μέριμνα και για τις τρεις κατηγορίες δανειοληπτών. Ήδη έχουν ανακοινωθεί οι ευνοϊκές ρυθμίσεις που αφορούν 83.000 οικογένειες για δάνεια που χορηγήθηκαν από τον τέως ΟΕΚ. Προηγήθηκε ρύθμιση για τους δανειολήπτες που ικανοποιήθηκαν με οικισμούς και αφορά 32.000 οικογένειες, ενώ έρχονται και νέες ρυθμίσεις για δανειολήπτες  που εξυπηρετήθηκαν από τραπεζικά δάνεια που επιδοτούσε το επιτόκιο και αφορά 40.000 οικογένειες.

Τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί και αφορούν την κατηγορία όσων πήραν δάνεια με κεφάλαια του ΟΕΚ προβλέπουν ότι όσοι έχουν έως 6.000 ευρώ θα θεωρείται ότι έχουν αποπληρωθεί το δάνειό τους, όπως και δανειολήπτες που έχουν καταβάλλει το 60% του ποσού του δανείου, ενώ θα διαγράφονται και τόκοι κεφαλαίου-υπερημερίας.

Ειδικότερα για τους ανέργους μπορεί να υπάρχει παράταση τριών ετών χωρίς να αυξάνεται το κεφάλαιο που πρέπει να καταβάλλει ο δανειολήπτης. "Μηδενίζεται ο χρόνος δηλαδή μέχρι να βρει δουλειά" εξήγησε ο κ. Νεφελούδης περιγράφοντας και τις υπόλοιπες ευνοϊκές ρυθμίσεις όπως η αύξηση κατά 10 έτη του χρόνου αποπληρωμής και αν σε 5 χρόνια καταφέρει να αποπληρώσει το 60% το άλλο 40% θα διαγράφεται. Αν στα 8 χρόνια ο δανειολήπτης αποπληρώσει το 80%, το 20% διαγράφεται. Επιπλέον δεν θα μπαίνουν τόκοι υπερημερίας στις νέες οφειλές.

"Ρυθμίσεις και για όσους έλαβαν δάνειο ΟΕΚ με επιδοτούμενο επιτόκιο"

Ο κ. Νεφελούδης εξήγησε ότι: "Προσπαθούμε να εναρμονίσουμε στις σημερινές συνθήκες το ύψος της δόσης που θα δίνει ο δανειολήπτης που σε καμία περίπτωση ανάλογα με κάποια εισοδηματικά κριτήρια δεν θα ανέρχεται πάνω από το 10% του ετήσιου εισοδήματος διαιρούμενου δια 12 μηνιαίων δόσεων". Οι ρυθμίσεις αυτές αφορούν όσους πήραν δάνεια από τα ίδια κεφάλαια του ΟΕΚ. Ωστόσο επανέλαβε ο γενικός γραμματέας ετοιμάζεται και νέα ρύθμιση που θα αφορά όσους έλαβαν τραπεζικά δάνεια από τον τέως ΟΕΚ με επιδοτούμενο επιτόκιο. Αυτές οι παρεμβάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν σε ένα – δύο μήνες.

Σχετικά με την πρώτη ρύθμιση είναι υπόθεση ημερών καθώς πολύ γρήγορα θα υπογραφεί από την υπουργό Εργασίας για να δημοσιευθεί σε ΦΕΚ και να γίνει νόμος του κράτους.

Κατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL