Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.8°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.7°C17.0°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C17.1°C
3 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.8°C17.5°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.9°C16.9°C
0 BF 62%
Αλλού τα βλήματα, αλλού τα προβλήματα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλλού τα βλήματα, αλλού τα προβλήματα

Μετά την ομοβροντία από τα άσφαιρα, όπως αποδείχθηκε, βλήματα της Ν.Δ. και των επιχειρηματικών συμφερόντων που ο Κυριάκος Μητσοτάκης πιστά υπηρετεί, καιρός να επιστρέψουμε στην πραγματικότητα και την καθημερινότητα. Να περάσουμε από τα βλήματα στα προβλήματα. Γιατί καλές οι γραφικότητες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ακόμη καλύτερες οι αποστομωτικές απαντήσεις του πρωθυπουργού, αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει η ατζέντα να επιστρέψει στα πραγματικά προβλήματα του πολίτη, που ουδόλως ενδιαφέρεται για τον καημό του κάθε εφοπλιστή να ρίξει την κυβέρνηση και γυρνά επιδεικτικά την πλάτη στον χαρτοπόλεμο απόρρητων ή μη εγγράφων που ανάθεμα κι αν κάθεται κανένας να διαβάσει.

Ο πόλεμος -ακόμα και με στρακαστρούκες- τέτοιου είδους εντυπώσεων μόνο θύματα αφήνει πίσω του κι αυτό πρέπει όλοι να το καταλάβουν. Από εντυπώσεις χορτάσαμε τις τελευταίες ημέρες και ώς εδώ. Ας μαζέψουν όλοι τους τραυματίες τους κι ας πάμε παρακάτω. Ας πάμε στην ολοκλήρωση της διαδικασίας διανομής του κοινωνικού μερίσματος, ας πάμε στην υλοποίηση των δεσμεύσεων του πρωθυπουργού προς τους πλημμυροπαθείς της δυτικής Αττικής, ας πάμε στην αντιμετώπιση της νέας προσφυγικής κρίσης στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ας πάμε στο κυνήγι της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής, ας πάμε στη μάχη κατά της ανεργίας και στη δημιουργία θέσεων εργασίας. Ας πάμε εκεί που ο πολίτης σας θέλει όλους. Συμπολιτευόμενους και αντιπολιτευόμενους.

Την ατζέντα της Νέας Δημοκρατίας την είδαμε. Μέχρι εκεί φτάνει. Ένας κλεφτοπόλεμος φθοράς με άσφαιρα βλήματα σε βαλτώδη εδάφη είναι ό,τι μπορούν να προσφέρουν στο φιλοθεάμων κοινό ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η επιχειρηματική παρέα του. Καιρός να επιστρέψουμε επειγόντως στην ατζέντα μιας ουσιαστικής πολιτικής, με επίκεντρο τον πολίτη και όχι τους Σφακιανάκηδες, τους Παπαδόπουλους, τους εμίρηδες και τους κακομοίρηδες. Παρά τα στρατηγικά λάθη του επικοινωνιακού επιτελείου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που όλο πάει για μαλλί και όλο κουρεμένη φεύγει από τη Βουλή, ουδείς δικαιούται να επαναπαύεται. Αντιθέτως. Η κυβέρνηση οφείλει να αλλάξει την ατζέντα και να αναλάβει δράσεις και παρεμβάσεις εκεί που η κοινωνία τις έχει ανάγκη. Καιρός να φύγουμε από τα κάθε λογής βλήματα και να επιστρέψουμε στα προβλήματα και, αντί για τη λάσπη της σκανδαλολογίας, να ασχοληθούμε με τους λασπωμένους κατοίκους της Μάνδρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL