Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.1°C16.2°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.6°C13.4°C
2 BF 58%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.6°C15.4°C
3 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C12.3°C
0 BF 76%
Αίτημα στον ΟΠΑΠ για συμβάσεις και πρακτικά / ΚΕΕΛΠΝΟ: Και οι 23 προσλήψεις Γεωργιάδη πήγαν στο υπουργείο του...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αίτημα στον ΟΠΑΠ για συμβάσεις και πρακτικά / ΚΕΕΛΠΝΟ: Και οι 23 προσλήψεις Γεωργιάδη πήγαν στο υπουργείο του...

Και οι 23 διορισμένοι στο ΚΕΕΛΠΝΟ επί υπουργίας Γεωργιάδη απασχολήθηκαν στο υπουργείο Υγείας, παραδέχθηκε ο πρ. διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ Θόδωρος Παπαδημητρίου καταθέτοντας χθες στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία. Η Εξεταστική απασχολήθηκε κυρίως με τις φερόμενες συνομιλίες του τότε διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ με τον τότε διευθυντή του γραφείου του Άδωνι Γεωργιάδη Γιάννη Θεοδωράτο, στις οποίες ουσιαστικά διαπραγματεύεται τις επίμαχες προσλήψεις.

Με πρόταση του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρου Λάππα, το CD με τις συνομιλίες θα σταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προκειμένου να δοθεί ή όχι η σχετική άδεια χρήσης του από την Εξεταστική. Επισημαίνεται ότι η Επιτροπή διέκοψε τη συνεδρίασή της προκειμένου όσα μέλη της το επιθυμούν να ακούσουν το ηχητικό απόσπασμα. Για τον λόγο αυτό, ο Θ. Παπαδημητρίου θα καταθέσει εκ νέου αύριο.

Νόμιμο υλικό

Από την πλευρά του, ο μάρτυρας παραδέχεται ότι είναι η φωνή του αλλά ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για υποκλοπή που έγινε μέσα στο γραφείο του, η οποία έχει μονταριστεί, και χαρακτήρισε ως συρραφή και παραποιημένο το ηχητικό απόσπασμα. Όμως ο Θ. Παπαδημητρίου κατέθεσε πως ο εισαγγελέας τού γνωστοποίησε το ηχητικό απόσπασμα, γεγονός που κατά τους νομικούς της Εξεταστικής υποδηλώνει ότι πλέον πρόκειται για νόμιμο αποδεικτικό υλικό.

Όσον αφορά τις 23 προσλήψεις, ο Θ. Παπαδημητρίου υποστήριξε ότι έγιναν με "μπλοκάκι" σύμβασης έργου και όχι με πρόσληψη ορισμένου χρόνου. Ο Σπ. Λάππας ρώτησε πιεστικά γιατί δεν δημοσιεύθηκαν στη "Διαύγεια" οι σχετικές αποφάσεις του Δ.Σ. αλλά ο Θ. Παπαδημητρίου στερεότυπα απαντούσε πως όλα έγιναν "με νομιμότητα και διαφάνεια".

Ο πρόεδρος της Εξεταστικής Αντώνης Μπαλωμενάκης αποφάσισε να στείλει επιστολή στον ΟΠΑΠ προκειμένου ο Οργανισμός να ενημερώσει για τις χορηγίες που έδωσε το 2007 και το 2008 και χρησιμοποιήθηκαν το 2014 για να πληρώνονται οι 23 προσλήψεις της περιόδου Γεωργιάδη. Η Επιτροπή ζητάει τα πρακτικά, τις συμβάσεις και όλα τα στοιχεία για τον τρόπο διάθεσης των χρημάτων.

Υπογραμμίζεται ότι ο Θ. Παπαδημητρίου είναι υπό δικαστική διερεύνηση για τα σκάνδαλα που έχουν γίνει στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Ωστόσο, αν και για πολλές εβδομάδες προσπαθούσε να μην καταθέσει επικαλούμενος λόγους υγείας και τη δικαστική του εκκρεμότητα, χθες ισχυρίστηκε ότι δεν προσπάθησε να αποφύγει να καταθέσει! "Ουδέποτε εξαφανίστηκα και αρνήθηκα να προσέλθω" είπε χαρακτηριστικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL