Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.6°C18.0°C
3 BF 76%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.1°C14.4°C
2 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.7°C14.8°C
3 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C20.8°C
3 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.9°C12.4°C
0 BF 94%
Η Ν.Δ. σε ρόλο... καρικατούρας Αριστεράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η Ν.Δ. σε ρόλο... καρικατούρας Αριστεράς

Ότι η προσπάθεια της Ν.Δ. και των φιλικών της ΜΜΕ -με αυτή ή την αντίστροφη σειρά...- θα εξελισσόταν επί της ουσίας σε ένα μεγαλοπρεπές τίποτα το γνώριζαν και στο Μοσχάτο. "Αν εννοείτε αν πιστεύω ότι η υπόθεση αυτή θα ρίξει την κυβέρνηση, όχι, δεν το πιστεύω" απαντούσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ένα ολόκληρο 24ωρο πριν από τη συζήτηση στη Βουλή, ο Μ. Βορίδης, κοινοβουλευτικός -και ουσιαστικός, όπως αποδείχθηκε- εκπρόσωπος της Ν.Δ. μέσα στην αίθουσα. Για να συμπληρώσει τη φράση του με το αγαπημένο αφήγημα της Ν.Δ. αλλά και της ηγεσίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης περί του "πόθου του κ. Τσίπρα για παραμονή στην εξουσία"...

Εδώ ακριβώς βρίσκεται το κλειδί ολόκληρης της σκηνοθεσίας που έστησε η Ν.Δ. και αναδείχθηκε με μια φράση του Κυρ. Μητσοτάκη, την οποία επαναλαμβάνει με παρόμοιο τρόπο και η ηγεσία της ελληνικής Κεντροαριστεράς: "Το περίφημο ηθικό σας πλεονέκτημα έχει γίνει το πιο σύντομο ανέκδοτο" είπε χαμογελώντας από ικανοποίηση ο πρόεδρος του κόμματος, που θεωρεί "ηθικό δικαίωμα" τη φοροαποφυγή και τους φορολογικούς παραδείσους, στους οποίους εμπλέκονται, όπως άλλωστε και στην υπόθεση Siemens - "που θα σας συνοδεύει σε όλη σας τη ζωή" του θύμισε ο Αλ. Τσίπρας.

Η Ν.Δ. γνωρίζει, και από τις δημοσκοπήσεις που έχει στη διάθεσή της, ότι δεν καταφέρνει να προσελκύσει ψηφοφόρους από άλλους χώρους. Οπότε, αξιοποιώντας το "παρακράτος μέσα στο κράτος", όπως επισήμανε ο πρωθυπουργός, επιχειρεί να στήσει ένα έργο... "αριστερής ηθικής", ευελπιστώντας να δημιουργήσει κλίμα αποχής σε μια μερίδα ψηφοφόρων της Αριστεράς που δηλώνουν αναποφάσιστοι για ιδεολογικούς λόγους.

Κάπως έτσι, το σύνολο των στελεχών της Ν.Δ., ο Κυρ. Μητσοτάκης αλλά και η ηγεσία της Κεντροαριστεράς επικαλούνται από τη... Ραχήλ Μακρή και το Στάθη Παναγούλη μέχρι τον Ν. Φίλη -που, βεβαίως, απάντησε στον Άδ. Γεωργιάδη μην επιτρέποντάς του τη σπέκουλα- για να φτάσουν να αμφισβητήσουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι Αριστερά! Σε αυτό το έργο, μάλιστα, η ηγεσία της Κεντροαριστεράς δείχνει ακόμα μεγαλύτερο ζήλο, μπας και καταφέρει να πείσει κάποιον από τους παλιούς της ψηφοφόρους, αυτούς που απομακρύνθηκαν όταν επέβαλε τα σκληρότερα μνημονιακά μέτρα από κοινού με τον κατά τα άλλα "βασικό ιδεολογικό και πολιτικό αντίπαλο", τη Ν.Δ.

Η Ν.Δ., όπως και η ηγεσία της Κεντροαριστεράς πρέπει να επιλέξουν: Ή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι Αριστερά, ή καταστρέφει τη χώρα λόγω αριστερών ιδεοληψιών - αυτών που αρνούνται όπως ο διάβολος το λιβάνι και αφορούν την κατοχύρωση της εργασίας και τη δίκαιη ανάπτυξη. Και τα δύο μαζί δεν γίνονται. Και όσο περισσότερο στήνουν μια καρικατούρα Αριστεράς, τόσο λιγότερο πιστευτοί γίνονται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL