Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.1°C16.2°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.6°C13.4°C
2 BF 58%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.6°C15.4°C
3 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C12.3°C
0 BF 76%
Περί τηλεφωνημάτων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Περί τηλεφωνημάτων

“Κύριε Τσίπρα, γιατί δεν με πήρατε ένα τηλέφωνο;” ήταν το ερώτημα της δημάρχου Μάνδρας προς τον πρωθυπουργό, που, συνοδευόμενο από μια ιδιαιτέρως φορτισμένη φωτογραφία της κ. Κριεκούκη στο πρωτοσέλιδο σαββατιάτικης εφημερίδας επιχειρούσε να εκφράσει με έναν ιδιαίτερα συναισθηματικό τόνο την αντιπολιτευτική γραμμή της κυβερνητικής απουσίας στην πνιγμένη γωνιά της δυτικής Αττικής. Με δεδομένη την άρνηση της δημάρχου Μάνδρας -παρ' ότι της τηλεφώνησαν και την προσκάλεσαν- να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην πληγείσα περιοχή την επομένη της καταστροφής, αλλά ούτε και να συμμετάσχει στην έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Αττικής στην Ελευσίνα, είναι γεγονός ότι τους τελευταίους μήνες δεν είναι και τόσο εύκολο να βρει κανείς την κ. Κριεκούκη στο τηλέφωνο.

Όπως, για παράδειγμα, το καλοκαίρι που μας πέρασε, όταν για εβδομάδες δεν απαντούσε η κ. Κριεκούκη στα τηλεφωνήματα των 35 συμβασιούχων στην καθαριότητα του Δήμου Μάνδρας - Ειδυλλίας, τους οποίους επέμενε να απολύσει παρά το γεγονός ότι είχε ψηφιστεί στη Βουλή τροπολογία με την οποία οι συμβασιούχοι - παρατασιούχοι έπρεπε να παραμείνουν στην εργασία τους μέχρι 31 Μαρτίου του 2018, υπογράφοντας νέα σύμβαση εργασίας. “Η κλήση σας προωθείται” ήταν το ηχητικό μήνυμα στις κλήσεις όσων καλούσαν τη δήμαρχο της Μάνδρας να αποδεχτεί τα αιτήματα των εργαζομένων και να σταματήσει κάθε προσπάθεια εκφοβισμού και απειλών σε βάρος των ανθρώπων που διεκδικούσαν το μεροκάματό τους στα σκουπιδιάρικα του δήμου.

Άλλη μια περίπτωση που η κ. Κριεκούκη δεν σήκωνε το τηλέφωνό της ήταν αυτή της έκκλησης της Πολιτείας προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση στο ανθρωπιστικό καθήκον της κοινωνίας μας ως προς την υποδοχή των προσφυγόπουλων στο εκπαιδευτικό μας σύστημα. Και τότε το τηλέφωνο της δημάρχου Μάνδρας ήταν είτε κλειστό είτε κατειλημμένο, καθώς προσπαθούσε με κάθε τρόπο να αποφύγει τον συγχρωτισμό των “δικών μας παιδιών” με τα “παιδιά των ξενόφερτων”, υιοθετώντας τις ρατσιστικές αιτιάσεις όσων κραύγαζαν για ανεμβολίαστα προσφυγόπουλα, που επιπλέον θα υποβάθμιζαν το επίπεδο εκπαίδευσης των ελληνόπουλων.

Αυτά για το τηλέφωνο της δημάρχου. Γιατί από την άλλη πλευρά της γραμμής υπάρχει και το τηλέφωνο της Πολιτείας, του κράτους και της κυβέρνησης. Και αυτό το τηλέφωνο θα πρέπει να είναι μονίμως διαθέσιμο στους πολίτες της Μάνδρας και στις ανάγκες τους. Τις δε πρώτες ανάγκες των πληγέντων ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα τις απαλύνει άμεσα με τη χορήγηση έκτακτης ενίσχυσης. Ενίσχυση που θα πρέπει να γίνει πράξη εντός της εβδομάδας ώστε να μην σπάσουν τα τηλέφωνα της κυβέρνησης από αγανακτισμένους πολίτες. Γιατί αυτά τα τηλεφωνήματα έχουν σημασία και όχι αυτά της κυρίας δημάρχου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL