Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
8.6°C15.2°C
1 BF 87%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
8.1°C13.2°C
1 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
2 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C13.6°C
2 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
6 °C
5.9°C9.6°C
0 BF 100%
Αποστάσεις από τον Αδ. Γεωργιάδη κρατά ο Χ. Σταϊκούρας για τη φοροδιαφυγή (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αποστάσεις από τον Αδ. Γεωργιάδη κρατά ο Χ. Σταϊκούρας για τη φοροδιαφυγή (Video)

Ξεκαθάρισε μάλιστα μιλώντας στην ΕΡΤ ότι «είναι αντίθετος στο παρκάρισμα χρημάτων εκτός Ελλάδος» και ότι πρέπει «να δούμε ξανά το θέμα των φορολογικών Παραδείσων».

Ωστόσο δεν παρέλειψε «να τάξει» στους πολίτες «βελτίωση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών μέσα από τη μείωση των φόρων» χωρίς να διευκρινίζει "που θα βρει τα λεφτά" για κάτι τέτοιο. Η Ν.Δ. φαίνεται να υπόσχεται με αοριστολογίες ότι «οι πολίτες θα πληρώνουν λιγότερα» όταν έρθει στην κυβέρνηση και ότι «θα δημιουργήσει θέσεις απασχόλησης».

https://www.youtube.com/embed/kwJFSNL-Br8

Δεν εξηγεί όμως από πού συνάγεται ότι θα πληρώνουν λιγότερα χρήματα οι πολίτες, αν μειωθούν οι φόροι στις επιχειρήσεις γιατί προφανώς και αυτούς τους φόρους εννοεί όταν δηλώνει ευθαρσώς, ότι «την αύξηση του αφορολόγητου δεν μπορούμε να την υποσχεθούμε, αυξήσεις στις συντάξεις δεν μπορούμε να υποσχεθούμε».

Επιπλέον όταν ο βασικός μισθός είναι 510,95, τι παραπάνω κίνητρο πρέπει να δοθεί στους επιχειρηματίες που δεν έχει ήδη δοθεί για να ανοίξουν δουλειές στη χώρα; Άλλωστε το πόσες δουλειές δημιουργήθηκαν επί των ημερών μαρτυρούν οι δείκτες της απασχόλησης που για πρώτη φορά δείχνουν ότι σήμερα η ανεργία έχει πέσει στο 21,1% 6 μονάδες κάτω από το 2014, που ήταν στο 27,8%.

Επιπλέον σήμερα ο κ. Σταϊκούρας επικαλέστηκε τη βιωσιμότητα του χρέους «βελτιώνεται η βιωσιμότητα του» είπε, ενώ λίγους μήνες πριν, το Μάιο ισχυριζόταν ότι δεν ήταν βιώσιμο. «Τα δύο τελευταία χρόνια έκαναν το χρέος μη βιώσιμο» είχε πει χαρακτηριστικά στο STAR παρουσιάζοντας ως Παράδεισο το 2014 κα αιτιολογώντας την τότε θέση της Ν.Δ., ότι το χρέος δεν χρειαζόταν καμία διαπραγμάτευση.

Kατ. Μπρέγιαννη

https://www.youtube.com/embed/sJEPcZ0PQ0Q

Διαβάστε από την έντυπη ΑΥΓΗ: Παράλληλος πρόεδρος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL