Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.7°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.7°C24.9°C
1 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
3 BF 33%
Μια συγνώμη δεν αρκεί...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μια συγνώμη δεν αρκεί...

Διασωληνωμένη και σε καταστολή παραμένει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού η δικηγόρος Νατάσα Τσουκαλά, που τραυματίστηκε σοβαρά, στα επεισόδια στα Εξάρχεια στις 17 Νοεμβρίου, όταν ναυτική φωτοβολίδα που εκτόξευσε κουκουλοφόρος «καρφώθηκε» στο πόδι της. Η κ. Τσουκαλά, που είναι δικηγόρος των φωτορεπόρτερ, ήταν εκεί για να προστρέξει τον κλάδο που εξυπηρετεί. Οι γιατροί λένε ότι έχει διαφύγει τον κίνδυνο και αφού υποβληθεί σε επέμβαση καθαρισμού του τραύματός της, θα υποβληθεί και σε αξονική τομογραφία προκειμένου να διερευνηθεί ακριβώς η ζημιά που έχει προκληθεί στα πνευμόνια της. Η Νατάσα Τσουκαλά εισέπνευσε φώσφορο από τη ναυτική φωτοβολίδα, με αποτέλεσμα να υποστεί και εσωτερικά εγκαύματα!

ΓΙΑ ΤΟ συγκεκριμένο περιστατικό όλα τα κόμματα εξέφρασαν τη λύπη τους. Προσωπικά, αν είχα υποστεί αυτό που υπέστη η κ. Τσουκαλά, θα απέρριπτα τη συγνώμη όλων των κομμάτων. Όταν μέσα στο Πολυτεχνείο οι αντιεξουσιαστές παραβιάζοντας το πανεπιστημιακό άσυλο μπαίνουν και βγαίνουν ελεύθερα κατασκευάζοντας σε αίθουσες του ιδρύματος βόμβες μολότωφ, χωρίς να τους ενοχλεί κανείς, οι συγνώμες δεν αρκούν.

ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ είναι και οι ευθύνες των πανεπιστημιακών αρχών που αδυνατούν και αδιαφορούν για την τήρηση της νομιμότητας μέσα στους ναούς της μόρφωσης και της γνώσης. Και αφού δεν μπορούν, αρνούνται και να παραιτηθούν, όταν το πανεπιστημιακό άσυλο παραβιάζεται ασύστολα και κατ' εξακολούθηση.

Μ' ΕΚΕΙΝΑ και με τα άλλα, κάθε 17η Νοεμβρίου στην Αθήνα γίνεται ο τελικός του Champions League των Ευρωπαίων αντιεξουσιαστών. Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ., από τους 16 συλληφθέντες για τα “επετειακά επεισόδια”, οι εννέα ήταν Έλληνες, ηλικίας από 18 έως 32 ετών και οι επτά αλλοδαποί. Δύο Γάλλοι 22 και 26 ετών, ένας Ιταλός 27 ετών, ένας Λιθουανός 20 ετών, δύο Γερμανοί 37 και 30 ετών και ένας Ιρακινός 19 ετών.

ΕΚΤΟΣ όμως από τις παραδοσιακές μολότωφ, όπως προέκυψε και από τον τραυματισμό της δικηγόρου, το οπλοστάσιο έχει διευρυνθεί. Ποιος ελέγχει τα ειδικά καταστήματα που έχουν δικαίωμα να πωλούν τις ναυτικές φωτοβολίδες; Υποθέτω ότι αυτές πωλούνται σε αλιείς ή κατόχους σκάφους με την επίδειξη της σχετικής άδειας. Σε αυτό το κράτος όμως, όλοι οι αντιεξουσιαστές, όπως και οι χούλιγκανς των γηπέδων, έχουν ντουζίνες παρόμοιες φωτοβολίδες. Οι προμηθευτές πολλαπλασιάζουν τα κέρδη τους παραβιάζοντας τους κανόνες και κανείς δεν σκέφτηκε ποτέ (!) να τους ελέγξει.

ΑΝΤΙ συγνώμης λοιπόν, ας κάνουν όλοι σωστά τη δουλειά τους. Και η δουλειά τους στη δημοκρατία είναι να τηρούν το Σύνταγμα και τους νόμους, όπως ορκίζονται, όταν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους στο κοινοβούλιο. Είναι απλό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL