Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.4°C18.7°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.9°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C18.0°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
9.9°C14.6°C
2 BF 76%
Τυμβωρυχία, η τάση της δημοσιογραφίας που φοριέται πολύ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τυμβωρυχία, η τάση της δημοσιογραφίας που φοριέται πολύ

Μέχρι και ο Άδωνις –ρίψασπις- παράτησε το πεδίο που τον δόξασε, τις τηλεπωλήσεις. Μια «θεομηνία» ήταν ότι έπρεπε για τα βαλτωμένα κανάλια του τρόμου και αξιοποιήθηκε στο μέγιστο δυνατό.

«Φτάσαμε τους 13 νεκρούς αισίως» ακούστηκε από «ανακουφισμένο» ρεπόρτερ του ΣΚΑΪ. Το κοινωνικό μέρισμα θάφτηκε στις λασπωμένες εικόνες και όσοι είχαν τις πραγματικές ευθύνες για τα μπαζωμένα ρέματα, την άναρχη δόμηση τεσσάρων μεταπολιτευτικών δεκαετιών βρήκαν την πολυπόθητη ευκαιρία να κουνήσουν και τα δέκα τους δάχτυλα στην κυβέρνηση των ούτε τριών χρόνων.

Ο πόνος, το αίμα, το δάκρυ, οι νεκροί πουλάνε και αυτό το μαθαίνουν από τα πρώτα τους βήματα, όλοι οι δημοσιογράφοι...

Μια επιτηδευμένη δημοσιογραφική οργή πλημμύρισε τα τηλεπαράθυρα που με περισσή υποκρισία ανακάλυπταν ότι το κράτος δημιουργήθηκε το 2015. Προς χάριν της «αντικειμενικής ενημέρωσης» του ΣΚΑΪ «δόθηκε ο λόγος» στον αντιπεριφερειάρχη Αττικής και στη συνέχεια οι δημοσιογράφοι, ως αυτόκλητοι εισαγγελείς..., του τον πήραν πίσω.

https://www.youtube.com/embed/bnYjyD1QHww

«Δεν κάνετε διάγγελμα» είπαν για να μην τον αφήσουν τελικά ούτε πρόταση να αρθρώσει. Αντίθετα, η δήμαρχος Μάνδρας νωρίτερα είχε όλο τον χρόνο να επιρρίψει ευθύνες παντού εκτός από τον εαυτό της. Το αμαξοστάσιο του δήμου στο μπαζωμένο ρέμα; Καμία απάντηση. Αντ’ αυτού, επίθεση στη Δούρου που είπε να κατεδαφιστούν τα αυθαίρετα. «Όλη η Ελλάδα έτσι λειτουργεί. Πρώτα γίνονται οι οικισμοί και μετά νομιμοποιούνται» η κυνική παραδοχή της χρόνιας αυθαιρεσίας, ενός διαχρονικά ημινόμιμου εγκλήματος.

Και ήρθε η απάντηση σήμερα το πρωί από τον κ. Κωνσταντινέα αλλά δεν άρεσε στον κ. Αυτιά ο οποίος αντεπιτέθηκε με ειρωνείες προσπαθώντας "να σώσει" με νύχια και με δόντια τη δήμαρχο εις βάρος της πραγματικότητας και της αλήθειας... 

https://www.youtube.com/embed/9aeMDxWIrJ8

«Κερδάμε», συντρόφια. Η εβδομάδα ξεκίνησε με πανηγυρισμούς. Ώριμα τέκνα της οργής κατά ΣΥΡΙΖΑ, τα βαμπίρ της Κεντροαριστεράς κατέλαβαν τις οθόνες, ο Ρέππας, ο Γιωργάκης. Ο Λοβέρδος προέβλεψε την Παλινόρθωση της Ιερής Συμμαχίας (ΣΚΑΪ).

Η υποτίμηση του κοινωνικού μερίσματος από τις Αντουανέτες του συστήματος ήταν αναμενόμενη. Τι ότι είναι «ξεροκόμματο στον ελληνικό λαό» (Κ. Βλάσσης), τι ότι είναι «από το αίμα των Ελλήνων» (Δ. Φωκάς, Ένωση Κεντρώων), τι το «μέρισμα των μερικών ευρώ»..., μέχρι και ότι «Το άγχος του πρωθυπουργού από την προσέλευση για τις εκλογές στην Κεντροαριστερά έφερε το μέρισμα» είπε στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΔΗ.ΣΥ. Π. Χρηστίδης. «Ασυναρτησίες» του απάντησε ώς και ο Β. Λεβέντης (ΣΚΑΪ).

«Στόχος μας, η ανατροπή των δεξιών πολιτικών που εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ». Δεν το λέει το ΚΚΕ, αλλά ο Β. Κεγκέρογλου. Ο δρόμος του αγώνα που επιλέγει είναι η συνεργασία με τη Δεξιά. Ορθότατα. Ο Κυριάκος Γεωργιάδης –παραπαίοντας όλο και πιο ακροδεξιά- θεωρεί «φυσική» τη φοροδιαφυγή των πλουσίων σε πλήρη αρμονία με τη φυσικότητα των ταξικών αντιθέσεων. Είναι αυταξία και εγγύηση ενάντια στην ίδια τη Δεξιά.

https://www.youtube.com/embed/SWN5ks82lSg

«Κάνουμε συζήτηση για τα Paradise Papers και δεν κάνουμε κουβέντα για το ότι υπερφορολογούμε τους επιχειρηματίες και φεύγουν;» Ο Κ. Χατζηδάκης υπερασπίστηκε τον Άδωνι αγανακτισμένος για «την υπερφορολόγηση των επιχειρηματιών». Πώς να μη βγει σύσσωμη η «αριστεία» να υποστηρίξει τα παιδιά της και την «αιτιολογημένη φοροδιαφυγή των πλουσίων»;

https://www.youtube.com/embed/sMWn3vXW4II

Ρέστηδες, Βαρδινογιάννηδες, Λιβανοί, αλλά και ο Συμεών Κεδίκογλου στους παραδείσους... Ν.Δ. και κανάλια ομονοούν. Είναι φυσικό οι πλούσιοι ελεύθερα να φοροδιαφεύγουν. Για τους φτωχούς, ούτε «ξεροκόμματο»...

Άτυχος είσαι, Γιάννη..., άτυχος. Με Α το επώνυμο, πρώτο - πρώτο φιγουράρει στη λίστα των ελληνικών ονομάτων στα Paradise Papers. Ούτε να κρυφτείς δεν μπορείς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL