Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
Αύριο η εκλογή αρχηγού του υπό συγκρότηση νέου φορέα / Δίδυμα στον δρόμο προς την κάλπη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αύριο η εκλογή αρχηγού του υπό συγκρότηση νέου φορέα / Δίδυμα στον δρόμο προς την κάλπη

Οι αυριανές κάλπες θα αναδείξουν έναν εκ των Φ. Γεννηματά και Ν. Ανδρουλάκη στη θέση του αρχηγού τού υπό συγκρότηση φορέα της Κεντροαριστεράς. Στην τελική ευθεία της εκλογικής διαδικασίας, οι συνυποψήφιοι των δύο μονομάχων, αλλά και τα κόμματα και οι κινήσεις που συμμετέχουν εντός της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ή εκτός αυτής, έσπευσαν να διαλέξουν πλευρά δηλώνοντας ευθέως ή έμμεσα στήριξη στα πρόσωπά τους.

Τα προγνωστικά, δεδομένων των ποσοστών που καταγράφηκαν την προηγούμενη Κυριακή αλλά και του γεγονότος ότι αύριο δικαιούνται να ψηφίσουν μόνο όσοι είχαν εγγραφεί για τον α’ γύρο, δείχνουν επικράτηση της Φ. Γεννηματά. Παράλληλα όμως, ο Ν. Ανδρουλάκης αναδεικνύεται σε σημαντικό αντίπαλο. Σήμερα το μεσημέρι θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

Χθες, ο Γ. Ραγκούσης προχώρησε σε κοινή δήλωση με τη Φ. Γεννηματά. Ο Γ. Μανιάτης δήλωσε στήριξη στον Ν. Ανδρουλάκη. «Έχουμε δεσμευτεί ότι δεν θα γίνουμε ποτέ ένα άμορφο κόμμα του μεσαίου χώρου, με αντάλλαγμα κάποιες καρέκλες της εξουσίας. Είμαστε ο προοδευτικός πόλος απέναντι στη συντήρηση και τον λαϊκισμό», αναφέρουν Γεννηματά - Ραγκούσης, προσθέτοντας ότι «έχουμε χαράξει αυτόνομη πορεία, αυτοδύναμη στρατηγική», «δεν θα γίνουμε συμπλήρωμα κανενός». Αναφορές με τις οποίες προεκλογικά η Φ. Γεννηματά απέφευγε να απαντήσει ευθέως στο ερώτημα που της έθετε ο τότε αντίπαλός της Γ. Ραγκούσης για το εάν αποκλείει μετεκλογική συνεργασία με τη Ν.Δ. Με τη δήλωσή τους ανακοινώνουν την απόφασή τους να «συμπορευτούν» για την επόμενη μέρα της παράταξης.

Μετά τη συνάντησή τους με τον Ν. Ανδρουλάκη χθες το μεσημέρι, ο Γ. Μανιάτης ανακοίνωσε ότι τον στηρίζει, δηλώνοντας ότι επιβάλλεται όλοι να συμπορευτούν με τη νέα γενιά. Τα στοιχεία της ανανέωσης και της νέας γενιάς είναι εκείνα που είχε αναδείξει ως προεκλογικό πρόταγμα ο Ν. Ανδρουλάκης. Κάλεσαν τους πολίτες «να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες και να στηρίξουν το όραμα για την πολιτική ανανέωση της παράταξης και του πολιτικού συστήματος». «Με τον Γιάννη πιστεύουμε σε κοινές αξίες και παλεύουμε μαζί για την πολιτική ανανέωση της παράταξης», είπε ο υποψήφιος αρχηγός. Παράλληλα, εκτός από τους Γρ. Ψαριανό, Π. Αβραμίδη, Δ. Καρκατσούλη από το Ποτάμι και την κίνηση «Μπροστά» που συνεργάζεται με εκείνο, τη στήριξή τους στην υποψηφιότητα Ανδρουλάκη δήλωσαν και οι Μ. Κύρκος και Γ. Γραμματικάκης.

Υπενθυμίζεται ότι με συνέντευξή του προ ημερών ο Γ. Παπανδρέου τεχνηέντως είχε δείξει Γεννηματά: “Γνωρίζω πολύ καλά και τη Φώφη, έχουμε δουλέψει μαζί, και παρά το ότι αργήσαμε σε αυτήν τη διαδικασία ανασυγκρότησης, μπορούσαν προφανώς να έχουν γίνει νωρίτερα κάποια βήματα, θεωρώ ότι έπαιξε ένα θετικό ρόλο στην διαδικασία αυτή, ένα θετικό πρόσημο, και έχουμε φτάσει εδώ που έχουμε φτάσει".

Στήριξη προς τη Φ. Γεννηματά και από τη ΔΗΜ.ΑΡ., αφού η απόφαση που έλαβε κατά πλειοψηφία η Ε.Ε. της «κλείνει το μάτι» προς την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος του κόμματος, "όπως στον πρώτο γύρο τα περισσότερα μέλη του κόμματος συντάχθηκαν με τον Γιώργο Καμίνη, έτσι τώρα οι περισσότεροι στηρίζουν τη Φώφη Γεννηματά, άλλωστε και στη συνεδρίαση του οργάνου η πλειοψηφία τάχθηκε υπέρ της".

Την απόφαση καταψήφισαν οι Γ. Σιακαντάρης και Φ. Αναστασίου. Με ανακοίνωσή τους, η ίδια, αλλά και τα μέλη της Κ.Ε. Γ. Γιάνναρος και Στ. Καλπάκης, δηλώνουν ότι στο αίτημα για «αλλαγή πορείας με ανανέωση» «ανταποκρίνεται η υποψηφιότητα του Ν. Ανδρουλάκη.

Νοθεία στο Τρίκερι

Εν τω μεταξύ, έως τουλάχιστον χθες το απόγευμα, δεν είχε υπάρξει απόφαση για την τρανταχτή περίπτωση νοθείας στις κάλπες στο Τρίκερι της Μαγνησίας (πλειοψήφησε κατά πολύ η Φ. Γεννηματά), όπου ψήφισαν 109 άτομα (υπερβολικά πολλά άτομα για την περιοχή), πολλοί εξ αυτών τηλεφωνικά (!), ενώ δεν συγκεντρώθηκε το ποσό των 327 ευρώ που θα αντιστοιχούσε στους ψηφίσαντες. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα αποτελέσματα της κάλπης είχαν ακυρωθεί. Ωστόσο ο Ν. Αλιβιζάτος δήλωσε ότι «η Εφορευτική Επιτροπή δεν έχει λάβει καμία απόφαση» και «δεν αληθεύει συνεπώς η σχετική πληροφορία που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο». Παρέπεμπε δε στην εξέταση της καταγγελίας στη συνεδρίαση της Επιτροπής που θα γινόταν χθες το απόγευμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL