Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.7°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.7°C24.9°C
1 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
3 BF 33%
Αμήχανη η αντιπολίτευση για το κοινωνικό μέρισμα μιλά για «κοροϊδία», «εκτροπή» και «αντιπερισπασμό» (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αμήχανη η αντιπολίτευση για το κοινωνικό μέρισμα μιλά για «κοροϊδία», «εκτροπή» και «αντιπερισπασμό» (Video)

Αμετανόητη στην καταστροφολογία η Ν.Δ. αιφνιδιάστηκε από τις χθεσινές δηλώσεις του Πρωθυπουργού για το κοινωνικό μέρισμα ύψους 1,4 δις που θα διανεμηθεί σε 3,5 εκ. πολίτες. Ο βουλευτής της Νότης Μηταράκης στην ΕΡΤ υποστήριξε ότι πρόκειται για «κοροϊδία το κοινωνικό μέρισμα σε σχέση με τα μέτρα που έρχονται» και πρόσθεσε ότι «υπερφορολογούν όλο τον ελληνικό λαό, εξοντώνουν τη μεσαία τάξη για να μοιράσουν σε κάποιους κάποια ψίχουλα».

«Επέλεξε εκτάκτως να ανακοινώσει το κοινωνικό μέρισμα, ο Πρωθυπουργός λόγω των καταιγιστικών εξελίξεων στο θέμα του κ. Καμμένου για να τον καλύψει» η μία εξήγηση που δόθηκε από τη Ν.Δ. ενώ εντυπωσιακή ήταν και η ανάγνωση του ΠΑΣΟΚ που διέκρινε «άγχος» και «φόβο» στην κυβέρνηση από τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά αυτή τη φορά.

«Ο Πρωθυπουργός αναγκάστηκε να κάνει το διάγγελμα διότι θορυβήθηκε με τη μεγάλη προσέλευση στις εκλογές της Κεντροαριστεράς. Φυσικά χρειάστηκε και ως αντιπερισπασμός σε άλλα θέματα όπως του κ. Καμμένου» είπε ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης στον ΑΝΤ1.

«Σίγουρα ήταν το μήνυμα από την Κεντροαριστερά αλλά και η χιονοστιβάδα από την υπόθεση Καμμένου» υποστήριξε και ο γραμματέας της Βουλής της Ν.Δ., Γιάννης Κεφαλογιάννης  στο ίδιο κανάλι και συμπλήρωσε μια ανάλυση στην οποία στόχος ήταν η  μείωση και η «απαξίωσή του» τονίζοντας ότι: «Το πραγματικό κοινωνικό μέρισμα είναι 720 εκ. και όχι 1,4 αφού τα υπόλοιπα αφορούν έμμεση ενίσχυση της ΔΕΗ και προηγούμενες οφειλές και από άλλες κυβερνήσεις».

Αυτή η παράμετρος για τη ΔΕΗ τέθηκε και από τον κ. Δένδια στη βουλή που έφτασε στο σημείο να παρουσιάσει το κοινωνικό μέρισμα ως «εκτροπή» ενώ ασπάστηκε την επιχειρηματολογία του ΚΚΕ περί "ματωμένου πλεονάσματος" και μίλησε για "προσπάθεια εξαγοράς των πολιτών". Η Ν.Δ. φαίνεται να ενοχλείται από την κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης. Πόσο μάλλον όταν αυτή αφορά τη ΔΕΗ που σύμφωνα με τα δικά της σχέδια, έπρεπε να έχει ξεπουληθεί στον ιδιωτικό τομέα.

«Τεράστια κοροϊδία» είπε και ο αν. εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ. Κώστας Κυρανάκης στο ΣΚΑΙ, «το κοινωνικό μέρισμα 1,4 δις είναι το μισό θα πάει στους πολίτες και το υπόλοιπο μισό αφορά δικαστικές αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης που δεν δικαιούται ο Πρωθυπουργός να τα δώσει πίσω». Συμπλήρωσε μάλιστα ότι πρόκειται για «επιδότηση προς τη ΔΕΗ, που δεν μπόρεσε ο ίδιος να εξυγιάνει» για να καταλήξει ότι «τα μισά χρήματα δεν είναι κοινωνικό μέρισμα».

Τελικά παρ΄όλο που σύμφωνα με τη Ν.Δ. η κυβέρνηση ακόμα και όταν κάνει πράξη τις εξαγγελίες της «κοροϊδεύει τον κόσμο», θα ψηφίσει το κοινωνικό μέρισμα όπως ανακοίνωσε, όταν έρθει στη Βουλή για να μην επαναλάβει το περσινό τραγικό λάθος της με την καταψήφιση του μερίσματος στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Κατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL