Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.6°C18.0°C
3 BF 76%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.1°C14.4°C
2 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.7°C14.8°C
3 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C20.8°C
3 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.9°C12.4°C
0 BF 94%
Πολύς θόρυβος για το... τίποτα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πολύς θόρυβος για το... τίποτα

Του Άγγελου Μανταδάκη

Όπως αναμενόταν, η διαδικασία ανάδειξης αρχηγού στον -έστω και μελλοντικό- νέο φορέα της Κεντροαριστεράς δεν εκόμισε γλαύκαν. Πολύς θόρυβος για το τίποτα θα μπορούσε να πει κάποιος. Όπως αναμενόταν, τόσο η κυρία Γεννηματά όσο και ο κύριος Ανδρουλάκης δεν αποσαφήνισαν το πολιτικό σχέδιο που θα έχουν αν θα γίνουν αρχηγοί και άφησαν εκκρεμές το ερώτημα τι θα κάνουν με το ζήτημα των συμμαχιών...

Αυτό που μπορούμε να χαρακτηρίσουμε ως βέβαιο ενδεχόμενο είναι ότι στις επόμενες εκλογές επιδιώκεται η συγκρότηση μετώπου σε αντιΣΥΡΙΖΑ κατεύθυνση, με στόχο να ανακοπεί η οποιαδήποτε ανάκαμψη της οικονομίας, να επανέλθει το κλίμα αβεβαιότητας και να διευκολυνθεί η επάνοδος της Κεντροδεξιάς που θα αποτελείται από μείγμα νεοφιλελεύθερης Δεξιάς, Ακροδεξιάς και Κεντροδεξιάς.

Οι οργανωτές της προχθεσινής ψηφοφορίας θριαμβολογούν για τη μαζική συμμετοχή των πολιτών στην εσωκομματική κάλπη, ανεβάζοντας τους ψηφίσαντες στον αριθμό των 212.000. Ακόμα κι αν τα ανακοινωθέντα στοιχεία είναι ειλικρινή, τα κόμματα που στηρίζουν τη δημιουργία του ενιαίου φορέα δηλαδή ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜ.ΑΡ. και ΠΟΤΑΜΙ, στις εκλογές του 2015 (Σεπτέμβριος) συγκέντρωσαν αθροιστικά 564.000 ψήφους στην Επικράτεια. Δηλαδή, ο αριθμός των ψηφισάντων προχθές είναι μόλις το 37% του εκλογικού ποσοστού του 2015.

Όσοι/όσες διακηρύσσουν ότι με το αποτέλεσμα της κυριακάτικης ψηφοφορίας ο κόσμος προσφέρει ακόμα μια ευκαιρία στην Κεντροαριστερά διαπράττουν ένα λάθος, ηθελημένο ή αθέλητο... Δεν βλέπουν ότι αυτή ακριβώς η Κεντροαριστερά έχει δώσει ότι ήταν να δώσει. Είναι καταγραμμένη στο βιβλίο της Ιστορίας σαν συνυπεύθυνη για τη χρεοκοπία της χώρας, την απώλεια του 25% του εισοδήματος του λαού, την καταστροφή χιλιάδων μικροεπιχειρήσεων, την εκτίναξη της ανεργίας επί της κατά Σημίτη Κεντροαριστεράς.

Η Κεντροαριστερά που μάχεται σήμερα ενάντια στη λιτότητα, που αρνείται το δόγμα του νεοφιλελευθερισμού, που οραματίζεται μια Ευρώπη κοινωνική, η Κεντροαριστερά της δημοκρατίας που δεν είναι έρμαιο των αγορών, αυτή μπορεί να αποτελέσει στρατηγικό εταίρο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και βέβαια του ΣΥΡΙΖΑ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL