Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C23.6°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C22.5°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.9°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
21.0°C24.8°C
4 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.5°C
3 BF 40%
Πολύ ΠΑΣΟΚ για το τίποτα...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πολύ ΠΑΣΟΚ για το τίποτα...

Σε δημόσια τοποθέτηση για την ψηφοφορία του υπό διαμόρφωση φορέα της Κεντροαριστεράς, ο Νίκος Αλιβιζάτος ανέφερε: "Έχουμε τις 30.000 υπογραφές, που είναι οι υπογραφές υποστήριξης. Αν περάσουμε κάτω από τις 100.000 θα είναι αποτυχία, αν περάσουμε τις 100.000, θα είναι επιτυχία, αν περάσουμε τις 200.000, θα είναι μεγάλη επιτυχία, αν πλησιάσουμε τις 300.000 -όπως θέλω να πιστεύω-, θα είναι θρίαμβος". Παρ' ότι θρίαμβος δεν επετεύχθη, η “μεγάλη επιτυχία” -κατά τον κ. Αλιβιζάτο- των 210.000 συμμετεχόντων στην εκλογική διαδικασία μένει να επιβεβαιωθεί ως “μεγάλη επιτυχία” και στην επαναληπτική ψηφοφορία της ερχόμενης Κυριακής.

Με τα πρώτα “αποσχιστικά” μηνύματα να έρχονται ήδη από τα στρατόπεδα των μεγάλων ηττημένων της 12ης Νοεμβρίου και τις εκ των υστέρων αιτιάσεις για “ενδοπασοκική” διαδικασία, όπου κυριάρχησαν οι παλιοί καλοί μηχανισμοί του παρελθόντος, οι προβλέψεις μόνο αισιόδοξες δεν μπορεί να είναι για τη συμμετοχή των πολιτών στην αναμέτρηση Γεννηματά - Ανδρουλάκη.

Από τη μία, μέλη του Ποταμιού εκφράζουν την αντίθεσή τους με τη δήλωση του Σταύρου Θεοδωράκη και ζητούν αυτόνομη πορεία του κόμματος και άμεσα διεξαγωγή συνεδρίου, ώστε να αποφασιστεί η μελλοντική πορεία και ηγεσία του κόμματος. Από την άλλη, συνεργάτες του Γιώργου Καμίνη να στάζουν χολή στο Διαδίκτυο για “τα μεταφερόμενα πούλμαν, τις στρατιές των Ρομά που πλημμύριζαν συγκεκριμένα εκλογικά τμήματα, τα πληρωμένα τρίευρα, τους Βαλκάνιους νεομαφιόζους, τις χιονισμένες κάλπες και τις νοθείες”. Με αυτά αλλά και με όσα αναμένεται να δούμε και να ακούσουμε τις επόμενες ημέρες, θα είχε ενδιαφέρον να ερωτηθεί ξανά ο Νίκος Αλιβιζάτος για τους αριθμούς των ψηφοφόρων του δεύτερου γύρου που θα αντιστοιχούν σε αποτυχία, επιτυχία και θρίαμβο. Με αυτά λοιπόν αλλά και με τις αιτιάσεις περί “παγίδας της Φώφης”, “νίκη των μηχανισμών” και “βαθέως ΠΑΣΟΚ”, που προβλέπεται να πολλαπλασιαστούν ώς την ώρα της δεύτερης κάλπης, θα έχουν ενδιαφέρον τα πρωτοσέλιδα της ερχόμενης Δευτέρας για το πόσο δυνατή θα είναι η φωνή του λαού.

Χωρίς καμία διάθεση υποτίμησης του αριθμού των πολιτών που ανταποκρίθηκαν στο προχθεσινό κάλεσμα επιλογής ηγέτη για ένα κόμμα που δεν υπάρχει και, κρίνοντας από τις τηλεοπτικές εμφανίσεις των εννέα μνηστήρων, δεν έχει πολιτικό πρόγραμμα, πρόταγμα και πρόταση διακυβέρνησης, οι εκτιμήσεις για τη συμμετοχή του κόσμου στον δεύτερο γύρο είναι μάλλον απογοητευτικές, καθώς ούτε οι μισοί δεν αναμένεται να ξαναπάνε στις κάλπες. Πολύ ΠΑΣΟΚ για το τίποτα, που είπε κι ένας φίλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL