Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.3°C16.2°C
2 BF 64%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
8.1°C13.2°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
10.0°C13.8°C
1 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.3°C14.8°C
2 BF 84%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.2°C
0 BF 87%
Marevawar: H αυτοκρατορία αντεπιτίθεται
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Marevawar: H αυτοκρατορία αντεπιτίθεται

Το τηλεοπτικό πόρισμα ήταν προαποφασισμένο και βέβαιο. Η κυβέρνηση αυτή είναι "άνομη" και προφανώς "ηλίθια" αφού πυροβολεί τα πόδια της. Κομισιόν και δανειστές μιλούν για το τέλος του Μνημονίου, οι δείκτες οικονομίας πάνε καλά και η ανεργία σημειώνει πτώση ρεκόρ... Παίρνει άδεια ο Κουφοντίνας και εξαγριώνει την Αγία Οικογένεια, μία μέρα μόλις μετά το Marevagate.

To "δημόσιο αίσθημα" ερμηνεύεται από επιφανείς δημοσιογράφους με βάση το non paper της Ν.Δ.: Όλοι οι εγκληματίες βγήκαν έξω με το Νόμο Παρασκευόπουλου, η off shore της Μαρέβα Μητσοτάκη στα Paradise Papers είναι μια απολύτως φυσιολογική δραστηριότητα και ο "νόμος" πρέπει να ισχύει α λα καρτ.

Το Marevagate επιχειρείται να χαθεί κάτω από τη σκόνη μιας κατασκευασμένης επικαιρότητας, στοιχειοθετώντας το αφήγημα μιας γενικευμένης ανομίας. Μια κυβέρνησης που συνδιαλέγεται με τρομοκράτες, εγκληματίες. Εξοπλιστικά, Σαουδική Αραβία, Κουφοντίνας, δολοφόνος Δώρας, Χ. Ξηρός... Κατά ριπάς.

Πλήθος στελεχών της Ν.Δ. παρέλασαν και τοποθετήθηκαν για την "ανομία", τον Νόμο Παρασκευόπουλου και την άδεια στον Κουφοντίνα (όλη η οικογένεια σε απευθείας συνδέσεις στα κανάλια). Μόνη σχέση με τον Ευρωπαϊκό Διαφωτισμό, το σπίτι του Βολταίρου.

Μόλις μία μέρα απασχόλησε το Marevagate στα τάρταρα των ειδήσεων, σε πλήρη αντίθεση με τη λεπτό προς λεπτό κάλυψη της 48ωρης άδειας του Δ. Κουφοντίνα.

M. Σπυράκη: "Ασχολούμαστε με την κ. Μαρέβα Γκραμπόσφκι,(VID) διότι είναι σύζυγος του Κ. Μητσοτάκη, μια μορφωμένη, άξια, γυναίκα, μάνα τριών παιδιών".

https://www.youtube.com/embed/N7aRY0Vs7II

N. Μπακογιάννη: "Τίποτα το παράνομο και τίποτα το ανήθικο δεν υπάρχει". "Είναι πασιφανώς λάσπη", "Αν πιστεύει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι χτυπώντας τις γυναίκες, τα παιδιά, ή την οικογένεια με αυτό τον άνανδρο και πρόστυχο τρόπο, είναι βαθιά νυχτωμένος, διότι ο ελληνικός λαός δεν μασάει" (ΣΚΑΪ).

Μ. Βορίδης: "Ουδέν επιλήψιμον υπάρχει. Θεματοφύλακας η Goldman Sacks" (ΑΝΤ1).

Aν. - Μ. Ασημακοπούλου: "Άνανδρη επίθεση στην κ. Γκραμπόφσκι", "ξαναζεσταμένα μακαρόνια" (ΕΡΤ).

https://www.youtube.com/embed/7p8tAJi2lzk

K. Κυρανάκης: "Σκάνδαλο Καμμένου" (VID), "προσωπική επίθεση στη γυναίκα πολιτικού του αντιπάλου" και "διαρροή Μαξίμου" τα Paradise Papers στο "Έθνος" (ΣΚΑΪ).

Ν. Μπακογιάννη: "Ύβρις αυτό που γίνεται", "Δεν αποφυλακίζεται ο Κουφοντίνας εν κενώ, υπάρχει μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα, χιλιάδες βαρυποινίτες έχουν αποφυλακιστεί από τον Νόμο Παρασκευόπουλου, η επίθεση στα γραφεία ΠΑΣΟΚ, υπάρχει μια συνέχεια", "Δεν έχεις να κάνεις με ανθρώπους" (για τον Κουφοντίνα), "το άλλοθι αριστεροσύνης το δίνει αυτή η κυβέρνηση με την ανοχή της στη βία" (ΣΚΑΪ).

https://www.youtube.com/embed/_yXWDmfnUYM

Γ. Κύρτσος: "Ντροπή που βγήκε", "η κυβέρνηση ενεργοποιεί εφεδρείες πολιτικής ανωμαλίας", "προετοιμάζει την επόμενη μέρα που θα είναι με κυβέρνηση Ν.Δ. και Μητσοτάκη, επομένως οι Κουφοντίνες και οι Ρουβίκωνες θα αναλάβουν διαφορετικό ρόλο" (ΣΚΑΪ).

Άρης Πορτοσάλτε: "Ο κ. Κοντονής επιτέθηκε σε μία γυναίκα, την κ. Μπακογιάννη". Είχε το θράσος ο υπουργός να απαντήσει στο fake new ότι η κυβέρνηση διορίζει εισαγγελείς αντί για το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο.

Βγήκε για μία ώρα ο Χριστόδουλος Ξηρός να πάει στο νοσοκομείο και αξιοποιήθηκε άμεσα για την περίσταση. "Κάψτε το σενάριο" ήταν η εντολή στο ΣΚΑΪ και η φαντασία "απογειώθηκε"...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL