Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
Ας το καταλάβουν επιτέλους στη Ν.Δ.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ας το καταλάβουν επιτέλους στη Ν.Δ.

Διαβάζοντας σε δεύτερη ανάγνωση ένα δελτίο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας που εξεδόθη αναφορικά με το νομικό καθεστώς κάτω από το οποίο έλαβε τη 48ωρη άδεια ο Δ. Κουφοντίνας, η αξιωματική αντιπολίτευση σημείωνε πως “η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛΛ., με το που κατέλαβε την εξουσία, κατήργησε αυτή τη διάταξη... κ.λπ. κ.λπ. κ.λπ.”. Αν και τα επί της ουσίας του δελτίου Τύπου απαντήθηκαν από τον αρμόδιο υπουργό, αυτό που έμεινε ασχολίαστο ήταν η νεοδημοκρατική πεποίθηση για την ελέω Θεού κυριότητα της εξουσίας. Θαρρείς και η εξουσία ανήκει αποκλειστικά στη συντηρητική παράταξη και κάποιος ήρθε και τους την άρπαξε μέσα από τα χέρια. Θαρρείς και η κοινοβουλευτική δημοκρατία δεν προβλέπει την εναλλαγή των κομμάτων στην εξουσία με βάση την κρίση και τη βούληση του ελληνικού λαού. Θαρρείς και οιοσδήποτε άλλος που καλείται να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, πέραν της Νέας Δημοκρατίας, είναι ένας κοινός καταληψίας της εξουσίας και ως τέτοιος θα αντιμετωπίζεται.

Η αντίληψη περί ιδιοκτησίας του κράτους και των δομών του που διακατέχει το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη και τον ιδίο προσωπικά αλλά και το σύνδρομο στέρησης της εξουσίας που εμφανίζεται σε στελέχη αλλά και ψηφοφόρους, που όσο και να ομνύουν στο όνομα του νεοφιλελευθερισμού και της συρρίκνωσης του δημόσιου τομέα είχαν μάθει να νέμονται θέσεις και διόλου ευκαταφρόνητες απολαβές, αποτυπώνονται στις λίγες αυτές λέξεις του προχθεσινού δελτίου Τύπου. Η θεωρία της αριστερής παρένθεσης, που σύντομα θα έκλεινε και με την οποία βαυκαλίστηκαν τον πρώτο χρόνο στέρησης, έδωσε τη θέση της στη θεωρία της κατάληψης, με την οποία αναμένεται να πορευτούν ώς το 2019, οπότε και θα επιχειρήσουν την ανακατάληψη τόσο της πολυπόθητης εξουσίας αλλά και όσων αυτή συνεπάγεται.

Η καθεστωτική και ιδιοκτησιακή αυτή αντίληψη που διακρίνει τη σημερινή Νέα Δημοκρατία και έδωσε τα πρώτα δείγματα γραφής με την άρον - άρον αποχώρηση Σαμαρά από το Μέγαρο Μαξίμου και τις κορώνες Βορίδη περί “μη παράδοσή του κράτους στους Αριστερούς” μπορεί να συγκριθεί με τη Δεξιά του Ευάγγελου Αβέρωφ, όταν στη θέση του “καταληψία” ΣΥΡΙΖΑ είχε βρεθεί το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, το οποίο αντιμετωπιζόταν ως η “χολέρα” του πολιτικού μας συστήματος.

Εν κατακλείδι, τον Ιανουάριο αλλά και τον Σεπτέμβριο του 2015 είχαμε εκλογές και αυτή η κυβέρνηση ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας μέσω δημοκρατικών διαδικασιών είτε αυτό αρέσει στη Ν.Δ. είτε όχι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL