Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.1°C17.0°C
3 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.4°C13.8°C
2 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
10.4°C14.4°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
11.5°C14.1°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.9°C13.5°C
1 BF 75%
Στην Κομοτηνή το 6ο Περιφερειακό Συνέδριο τη Δευτέρα και την Τρίτη / Στόχος ένα νέο παραγωγικό μοντέλο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στην Κομοτηνή το 6ο Περιφερειακό Συνέδριο τη Δευτέρα και την Τρίτη / Στόχος ένα νέο παραγωγικό μοντέλο

Μετά τη Δυτική Μακεδονία, τη Στερεά Ελλάδα, την Κρήτη, τη Θεσσαλία και την Ήπειρο είναι η σειρά της Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης να φιλοξενήσει το Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο, το έκτο κατά σειρά, που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Κομοτηνής Δευτέρα 13 και Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017 στο ξενοδοχείο Chris & Eve.

Όπως συνηθίζεται, τις εργασίες του συνεδρίου θα κλείσει ο Αλ. Τσίπρας με ομιλία του το απόγευμα της Τρίτης. Τον πρωθυπουργό θα ακολουθήσει το μισό υπουργικό συμβούλιο με συμμετοχή στις συζητήσεις που έχουν οργανωθεί, αλλά και με επισκέψεις σε άλλες πόλεις και νομούς της Περιφέρειας.

"Με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με τους επιστημονικούς φορείς, με τα επιμελητήρια, αλλά και όλους τους φορείς της πραγματικής οικονομίας, συζητάμε για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να οργανώσουμε την ανάπτυξη, για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να οργανώσουμε τους κρατικούς θεσμούς, για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να δομήσουμε το νέο παραγωγικό μοντέλο, ώστε να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος" επισήμανε μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο Καβάλας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου στην Κομοτηνή θα πραγματοποιηθούν τραπέζια εργασίας, με βασικούς άξονες την ανάπτυξη, την Υγεία, την Παιδεία, το περιβάλλον, την οικονομία, την αγροτική ανάπτυξη, τις υποδομές, τον τουρισμό.

Συγκεκριμένα αναμένεται να συμμετάσχουν ο υπουργός Οικονομίας Δ. Παπαδημητρίου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλ. Χαρίτσης, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Ν. Παππάς, ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας αρμόδιος για την Έρευνα Κ. Φωτάκης, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, η υφυπουργός Οικονομικών Κ. Παπανάτσιου, ο υπουργός Υγείας Α. Ξανθός, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Π. Πολάκης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σ. Φάμελλος, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σπίρτζης, ο υπουργός Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλής, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Αποστόλου, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Β. Κόκκαλης και η υπουργός Τουρισμού Έ. Κουντουρά. Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο παρουσίας και άλλων μελών του Υπουργικού Συμβουλίου.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου ήδη έχουν πραγματοποιηθεί συσκέψεις σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα, καθώς την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη επισκέφτηκαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL