Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.7°C23.5°C
4 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.0°C20.8°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.5°C18.0°C
5 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.6°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.7°C21.9°C
4 BF 30%
Ηλίου φαεινότερον...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ηλίου φαεινότερον...

Η νεοδημοκρατική μηχανή προπαγάνδας έχει μπει για τα καλά στην επιχείρηση αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τα κορυφαία και δομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η γαλάζια παράταξη.

Η υπόθεση Αυγενάκη αλλά και η εμπλοκή του ονόματος της Μαρέβας Μητσοτάκη στα Paradise Papers φώτισαν πολύ σκοτεινές πτυχές για το παρόν και το παρελθόν. Ο Κ. Μητσοτάκης είναι σε εξαιρετικά κρίσιμη καμπή και συνολικά το Μοσχάτο πρέπει να πάρει θέση. Όμως ούτε για τα Paradise Ρapers ούτε για την υπόθεση Αυγενάκη ειπώθηκε κάτι επί της ουσίας.

Αντί λοιπόν δημόσια και καθαρά να μιλήσει στους πολίτες, προτίμησε να βάλει μπρος τη μηχανή με ό,τι fake news μπορούσαν να κατασκευάσουν στο πόδι και όποιο θέμα θα μπορούσε να κάνει ντόρο έστω και για μερικές ώρες, προκειμένου να πουν ότι η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη, φίλα προσκείμενη στους τρομοκράτες, και ότι καταρρέουν οι θεσμοί σε μια χώρα γενικευμένης ανομίας.

Δυστυχώς όμως για τη Ν.Δ. και τα φερέφωνά της, η αλήθεια είναι διαφορετική για άλλη μια φορά.

Η δημοκρατία είναι πολίτευμα με εξαιρετική αντοχή και δεν κινδυνεύει τόσο εύκολα όσο θέλει να πείσει η Ν.Δ. Το δημοκρατικό πολίτευμα στηρίζεται σε θεσμούς που αντλούν την εξουσία τους από τους πολίτες.

Κάποιοι ωστόσο, επειδή θέλουν να κρύψουν τα ανομήματά τους, επιχειρούν να πληγώσουν τη δημοκρατία σπέρνοντας την αμφισβήτηση και τον φόβο στους πολίτες και είναι φανερό ποιοι το κάνουν και γιατί το κάνουν.

Είναι αυτοί που θεωρούν ότι το νόμιμο είναι και ηθικό. Είναι αυτοί που θεωρούν δικό τους αμπέλι τους κόπους της κοινωνίας και θέλουν να καρπωθούν προς ίδιον όφελος τα πάντα.

Είναι αυτοί που θεωρούν γενικευμένη ανομία τη μολότοφ στα Εξάρχεια, την ώρα που σφυρίζουν αδιάφορα στις παράγκες παντός είδους που επί χρόνια στήνονταν από πρόσωπα στην αυλή τους.

Η Ν.Δ. με την τακτική της θέλει να κρύψει και να κρυφτεί και το κάνει ξεχνώντας ένα σημαντικό σημείο: Στη δημοκρατία, ακόμη κι όταν ελέγχει κάποιος τη μερίδα του λέοντος στα media, η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL