Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.8°C
1 BF 60%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.8°C13.6°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.3°C
0 BF 81%
Κι αν είχε off shore η πρώην σύζυγος ενός ΣΥΡΙΖΑίου;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κι αν είχε off shore η πρώην σύζυγος ενός ΣΥΡΙΖΑίου;

του Κλέαρχου Τσαουσίδη

Το ξεκατίνιασμα δεν ήταν ούτε είναι (και ελπίζω να ισχύει αυτό και στο μέλλον) ίδιον της αριστερής πολιτικής κουλτούρας. Αντίθετα, η είσοδος στη Βουλή των Ελλήνων ακροδεξιών ή και φασιστικών αντιλήψεων ατόμων επανέφερε τους τραμπουκισμούς και παράλληλα ανέδειξε σε κορυφαίους ψευδολόγους και κουτσομπόληδες προβεβλημένα από τα συστημικά ΜΜΕ στελέχη της Ν.Δ.

Έτσι, η κατ’ ανάγκην αναφορά στα πεπραγμένα της εκ νέου συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη προσκρούει στην αριστερή ηθική και δίνει το δικαίωμα στους κεκράκτες του σάπιου πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου να προεξοφλούν πάλι ότι το νόμιμο είναι και ηθικό.

Ακόμη και η παράλειψη δήλωσης περιουσιακών στοιχείων της κ. Μητσοτάκη στο πόθεν έσχες του συζύγου της πνίγηκε μέσα στη διερεύνηση του πότε ίσχυσε και πότε έληξε η διάσταση και ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Η οικογένεια Μητσοτάκη καταφέρνει να έχει αναφορά και σε σύγχρονα πολιτικά σκάνδαλα, με πρωταγωνιστές την κ. Ντόρα Μπακογιάννη ή τον κ. Κυριάκο και μέλη των οικογενειών τους. Φυσικά, ώς τώρα, δεν υπήρξε ποτέ κάποια κύρωση και ούτε προβλέπω να υπάρξει, διότι λάθη γίνονται, άγνοια υπάρχει, ε, δεν είναι και τόσο κακοί άνθρωποι οι δικαστές στην Ελλάδα.

Κάποιοι οπαδοί της Ν.Δ. και των συνιστωσών της καλύπτονται από επιχειρήματα του τύπου «ο κ. Χριστοφοράκος ήταν συμμαθητής μου» (ασχέτως αν η αφαίρεση ετών δείχνει ότι ναι μεν στο ίδιο σχολείο πήγαιναν αλλά όχι στην ίδια τάξη), άρα ουδείς ψόγος για τις δεκάδες συναντήσεις και το πώς το έσκασε από την Ελλάδα, ή ότι ο κ. Κούβελος ξέχασε να ενημερώσει τη σύζυγό του για ένα εκατομμύριο που είχε στείλει έξω. Επίσης, μπορεί στην υπόθεση Καραβέλλα και τη φυγή του να υπήρξε αδράνεια του υπουργείου Εξωτερικών με υπουργό την κ. Ντόρα (το οποίο είχε ενημερωθεί από το προξενείο λατινικής χώρας όπου είχαν ήδη καταφύγει τα μέλη της οικογένειας Καραβέλλα), αλλά όλα αυτά δεν είναι προφανώς ποινικά κολάσιμα. Η Siemens είναι υπεράνω.

Η ιστορία τώρα της εξωχώριας εταιρείας στην οποία η νυν σύζυγος του κ. Μητσοτάκη είχε το 50% και από το ’15 το απώλεσε, φαντάζομαι ότι θα φέρει μια από τα ίδια.

Διότι το νόμιμο είναι και «ηθικό πλεονέκτημα», όπως και όλα όσα έχουν διαπράξει κατά καιρούς κορυφαία στελέχη αυτής της παράταξης και της βασικής της συνιστώσας. Η τελευταία ωστόσο μετρά «θύματα», ουρές κυρίως του εσωτερικού της πολέμου που την έστειλαν από τα 44% στο 6%, ενώ οι συλλαμβανόμενοι με τη γίδα στην πλάτη από το γαλάζιο στρατόπεδο είναι συνήθως δευτεροκλασάτα στελέχη που τσιρίζουν κιόλας ότι δικαιώθηκαν όταν γλιτώνουν τη φυλακή με αναστολή!

Όμως, για να έρθουμε στην ουσία του πράγματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανάγει την υπόθεση της κ. Μαρέβα Μητσοτάκη σε κορυφαίο θέμα, ούτε ζητάει κάτι πέραν της νόμιμης διερεύνησης των ταξιδιωτικών οδών του χρήματος της εξωχώριας εταιρείας της.

Σκεφτείτε να γινόταν το ανάποδο: να προέκυπτε δηλαδή από κάποια Παραδείσια ή Παναμέζικα ή Λαγκάρντια έγγραφα ότι η πρώην έστω σύζυγος κάποιου ΣΥΡΙΖΑίου υπουργού, τι λέω, γενικού γραμματέα υπουργείου, είχε στην κατοχή της το ένα δέκατο εξωχώριας εταιρείας.

Είναι σαν να βλέπω τους κ.κ. Άδωνι Γεωργιάδη, Λευτέρη Αυγενάκη, Κώστα Τζαβάρα, χέρι χέρι με τα πρωτοπαλίκαρα του ΣΚΑΪ, του Star και του Ε, να μας καλούν στα όπλα. Φυσικά θα είναι πάλι αισθητή η απουσία του φοβερού δίδυμου Τρέμη - Πρετεντέρη, αλλά πού ξέρεις, μπορεί να τους βγάλει το Mega για μια βραδιά (όπως αναμετέδωσε ξαφνικά τον διάλογο για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς)*.

Εδώ εγκαλούνται για διαφθορά υπουργοί με βάση κοινοβουλευτικές ερωτήσεις του κ. Αυγενάκη, σπεύδουν να αρθρογραφήσουν σχετικά τα «σαΐνια» του ΔΟΜ ή του κ. Αναστασιάδη (αλήθεια, τι έγινε με τα 5 εκατομμύρια, τα πλήρωσε;) και μόλις βρεθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης ζητούν συγνώμη (τη γράφουν στα ψιλά), λένε ότι παρασύρθηκαν από αναληθείς πληροφορίες αλλά ο πληροφοριοδότης μένει στο απυρόβλητο.

Αυτή είναι η μεγάλη σαπίλα της Ν.Δ., δεν είναι τόσο η εξωχώρια της κ. Μητσοτάκη, διότι στη Δεξιά αυτά τα πράγματα είναι προς έπαινο, αναδεικνύουν την αριστεία και στο κάτω κάτω ουδέποτε διώκονται.

Είχα αρκετούς γνωστούς και συγγενείς που ορκίζονταν στη Δεξιά (ακόμη και στη χούντα). Θυμάμαι ακόμη εκείνα τα 7 χρόνια τις χυδαίες και αηδιαστικές συμβουλές που μου έδιναν έπειτα από κάποια γεγονότα: «Μην είσαι κορόιδο, κοίτα να 'κονομήσεις, αυτοί μπορούν να σε βοηθήσουν αν τους εξυπηρετήσεις» κ.λπ. κ.λπ. Τόσο ηθικοί!

* Άραγε πλήρωσε για την αναμετάδοση;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL