Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C20.7°C
4 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.5°C21.9°C
2 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.4°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.9°C19.5°C
2 BF 45%
Κ. Ζαχαριάδης: H Ν.Δ. επιχειρεί να στρέψει τη συζήτηση μακριά από τα Paradise Papers (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κ. Ζαχαριάδης: H Ν.Δ. επιχειρεί να στρέψει τη συζήτηση μακριά από τα Paradise Papers (Video)

https://www.youtube.com/embed/paVKmH8hmik

Ο κ. Ζαχαριάδης υποστήριξε ότι «οι πολιτικοί δεν πρέπει να παρεμβαίνουν στη δικαιοσύνη». «Βρίσκει πάτημα η ατζέντα της Ν.Δ. να στρέψει την ατζέντα αλλού από τα Paradise Papers” και δημιουργείται κλίμα εξήγησε ο κ. Ζαχαριάδης στο ΣΚΑΙ προσθέτοντας ότι «όταν δεν μετατοπίζεται η ατζέντα μέσα από τους αναλυτές τότε δημιουργούν fake news».

Καλούμενος να σχολιάσει (σε όλη σχεδόν τη διάρκεια της εκπομπής) την απόφαση να δοθεί διήμερη άδεια αποφυλάκισης στον Δ. Κουφοντίνα ο κ. Ζαχαριάδης υποστήριξε ότι: Πρόκειται για μία απόφαση που παίρνουν εισαγγελείς και δικαστές τόνισε υπογραμμίζοντας ότι «υπάρχει στα media μια σύγχυση και παρουσιάζεται σαν να είναι κάποια κυβερνητική πρωτοβουλία». «Διάφορα επικοινωνιακά κέντρα έχουν ενοχληθεί με τον τρόπο που εξελίσσεται η συζήτηση στην επικαιρότητα και προσπαθούν να παρέμβουν αποπροσανατολίζοντας την».

Οι δικαστές αποφασίζουν και όχι οι πολιτικοί για αυτά τα θέματα

«Ότι εφαρμόζεται σε όλο το δυτικό πολιτισμό για αντίστοιχα εγκλήματα θα γίνει και στην Ελλάδα. Οι δικαστές αποφασίζουν για αυτά τα θέματα και όχι οι πολιτικοί» επανέλαβε προσθέτοντας ότι «όλα τα εγκλήματα της τρομοκρατίας είναι απεχθή και ενάντια στη δημοκρατία όμως δεν αποφασίζει για αυτά τα ζητήματα ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας».

«Δεν μπορεί να παρεμβαίνει ο κάθε άσχετος σε αυτά τα ζητήματα» είπε χαρακτηριστικά σε άλλο σημείο της παρέμβασης του καθώς το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέλαβε ο κ. Οικονόμου αναπαράγοντας τη γραμμή της Ν.Δ. που παραλλήλιζε την περίπτωση του Δ. Κουφοντίνα, με την υπόθεση της Ηριάννας.

«Τα στυγερά εγκλήματα σε όλες τις δυτικές δημοκρατίες υπάρχουν θεσμοί και μηχανισμοί που τα αντιμετωπίζουν δεν είναι δυνατόν τα πολιτικά στελέχη, οι δημοσιογράφοι να αναπαριστούν καθημερινά στα πάνελ τον αρχηγό της αστυνομίας, τον πρόεδρο του ΣΤΕ. Βγαίνουν όλοι και κάνουν αναλύσεις που μετά από λίγο αποδεικνύονται ψεύτικες. Αντί δηλαδή για την καθ’ ύλην αρμόδια που για τα ζητήματα της εγκληματικότητας είναι η αστυνομία βγαίνει και μιλάει κάθε σούπερ αναλυτής και δημιουργεί κλίμα». 

«Πρέπει να ισχύει και στη χώρα μας, ότι σε όλο το δυτικό νομικό πολιτισμό και βλέπω μια προσπάθεια μετατόπισης της ατζέντας. Πάμε να συζητήσουμε για τα Paradise Papers;» ρώτησε ο κ. Ζαχαριάδης για να συζητηθεί εν τέλει λίγα λεπτά το θέμα πριν το τέλος της εκπομπής.

Kατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL