Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
13.2°C16.9°C
5 BF 72%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.3°C
3 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.0°C17.1°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.2°C19.8°C
6 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.9°C16.9°C
2 BF 55%
Για το χατήρι του Τσίπρα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Για το χατήρι του Τσίπρα

Μόλις άρχισε η δημοσίευση της δημοσιογραφικής έρευνας για τα Paradise Papers, ταυτόχρονα σε πάρα πολλές χώρες, η Νέα Δημοκρατία έσπευσε με μια παράξενη ανακοίνωση να ξεκαθαρίσει εκ των προτέρων ότι ουσιαστικά όσων τα ονόματα βρεθούν σ’ αυτή τη λίστα δεν έχουν κάνει τίποτε παράνομο. Προφανώς, γνώριζε ή έστω υπέθετε ότι στη λίστα θα βρεθεί τουλάχιστον ένα όνομα που την αγγίζει -όπερ και εγένετο- γι’ αυτό και προσπάθησε να κρατηθεί από το νόμιμο αυτού του πολύπλοκου συστήματος φοροαποφυγής, ενώ στη συνέχεια κατήγγειλε τους δημοσιογράφους που προχώρησαν στην αποκάλυψη ως φερέφωνα του Μαξίμου.

Βλέπετε, όλοι αυτοί οι καλοί συνάδελφοι, που δούλεψαν επί μήνες πολλούς για να ξετυλίξουν το κουβάρι μιας ακόμη μεθόδου των ελίτ να αποφεύγουν και δη νομότυπα τις υποχρεώσεις που έχουν όλοι οι κοινοί θνητοί, μόνο μία αγωνία είχαν: Να πλήξουν τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, διά της συζύγου του. “Άνανδρα”, όπως αναφώνησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης χθες από το Ηράκλειο. Γι’ αυτό έβγαλαν στα μανταλάκια τη βασίλισσα Ελισάβετ και τον διάδοχο Κάρολο, γι’ αυτό διέσυραν την Apple και τη Nike, γι’ αυτό αποκάλυψαν τις... κακές συνήθειες του Μπόνο και της Μαντόνα. Για να βρουν την ευκαιρία να πλήξουν τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη, κάνοντας το χατίρι του Τσίπρα.

Το θέμα, όμως, δεν είναι ο παραλογισμός των αιτιάσεων της Ν.Δ. Ούτε καν η... τιμή της γυναίκας του Καίσαρα, το αν ήταν στα διάφορα Papers. Χωρίς να κάνει τίποτε παράνομο, όπως δηλώνει. Το θέμα είναι ότι ένα κόμμα όπως η Νέα Δημοκρατία, που θεωρεί ότι είναι περίπου δικαίωμά της να κυβερνάει, και δεν μπορεί να συγχωρήσει τους πολίτες που ψήφισαν αλλιώς, έχει αυτή την αντίληψη περί νομιμότητας. Το θέμα είναι ότι δείχνει πως δεν ενοχλείται από την ύπαρξη φορολογικών παραδείσων, ότι δεν είναι διατεθειμένη να δώσει κι αυτή τη μάχη της στην ευρωπαϊκή δεξιά οικογένεια ώστε να αλλάξει κάτι. Κι αν του ξεφύγει κανενός λογογράφου να γράψει για τον Μητσοτάκη έστω μια λέξη ενάντια στους φορολογικούς παραδείσους, ο πρόεδρος της Ν.Δ. έχει την ετοιμότητα, όπως έκανε χθες στο Ηράκλειο, να την καταπιεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL