Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.4°C22.4°C
3 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.6°C20.8°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C22.0°C
1 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.5°C19.9°C
3 BF 37%
Έχει πάρει πολλούς στον λαιμό του ο Αυγενάκης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Έχει πάρει πολλούς στον λαιμό του ο Αυγενάκης

Πριν από λίγες ημέρες, η ηλεκτρονική έκδοση του “Βήματος” αναγκάστηκε να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη από τον Χρήστο Σπίρτζη για σειρά συκοφαντικών δημοσιευμάτων του 2015, όταν τον Νοέμβριο εκείνης της χρονιάς παρουσίαζε τον υπουργό Μεταφορών να διατηρεί από κοινού “γραφείο ρουσφετιών” με τον έτερο υπουργό Νίκο Παππά κερδίζοντας έως και 50.000 ευρώ την ημέρα. Το υποτιθέμενο “σκάνδαλο”, που αποδείχθηκε ότι ήταν ένα φτηνό ψέμα, είχε έρθει στην επικαιρότητα με ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής της Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης και είχαν σπεύσει να την υιοθετήσουν άκριτα τόσο “Τα Νέα” όσο και “Το Βήμα”, που με “ρεπορτάζ” τους κατήγγειλαν τους δύο υπουργούς για βιομηχανία ρουσφετιών. Παρά τις συγγνώμες τόσο του “Βήματος” όσο και του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου, που είχε υπογράψει την αποκάλυψη του “σκανδάλου”, ο μόνος που βγήκε αλέκιαστος από τη λάσπη ήταν τελικά ο κατασκευαστής του ψέματος Λευτέρης Αυγενάκης.

Το καλοκαίρι του 2015, η εφημερίδα “Πρώτο Θέμα" είχε κρεμάσει από τα μανταλάκια τη Νάντια Βαλαβάνη ότι κατά κατάχρηση της ιδιαίτερης ενημέρωσής της, τότε, ως αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών, προέτρεψε την ηλικιωμένη μητέρα της να πραγματοποιήσει ανάληψη 200.000 ευρώ από λογαριασμό τον οποίο διατηρούσε στην Εθνική Τράπεζα στο Ηράκλειο Κρήτης, προκειμένου να αποφύγει τον επερχόμενο περιορισμό αναλήψεων από τραπεζικούς λογαριασμούς που επεβλήθη με απόφαση της κυβέρνησης, καθώς και ότι η ανάληψη αυτή έγινε δύο - τρεις ημέρες πριν από την επιβολή των capital controls, με τη μητέρα της να επικαλείται την ιδιότητα της Ν. Βαλαβάνη προκειμένου να γίνει γρήγορα ανάληψη και να σταλούν τα χρήματα στο σπίτι της.

Έναν χρόνο μετά το συκοφαντικό, όπως αποδείχθηκε, δημοσίευμα, η εφημερίδα υποχρεώθηκε, όπως και το “Βήμα”, να ζητήσει συγγνώμη από την πρώην υπουργό, παραδεχόμενη ότι “η πληροφόρησή μας στηρίχθηκε σε ισχυρισμούς που προέβαλαν στελέχη της αντιπολίτευσης στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, τα οποία αποδεικνύονται σήμερα ως ανακριβή”. Για ακόμη μία φορά πίσω από τη λάσπη βρισκόταν ο Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος είχε “σπρώξει” στην εφημερίδα το λαβράκι για τη Νάντια Βαλαβάνη. Και σε αυτή την περίπτωση η εφημερίδα ζήτησε δημοσίως συγγνώμη, ο δε γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας έκανε και σε αυτή την περίπτωση... το κορόιδο.

Τα δύο παραπάνω παθήματα καλό θα είναι να γίνουν μαθήματα για όσους εμπιστεύονται συκοφάντες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL